*Nettavisen* Økonomi.

- Det er sykt å se hvordan de har holdt på

SEIRET: Fredag ble det klart at slektningene gir opp kampen mot Mona Høiness. Her fra da saken gikk i Borgarting lagmannsrett. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Slektninger gir opp arvestriden mot kjendisadvokat.

09.05.14 18:59

Mona Høiness vant på alle punkter over slektningene til Urdal-ekteparet i arvestriden. Fredag ble dommen rettskraftig.

- Dette søksmålet skulle aldri vært anlagt. Det er sykt å se hvordan de har holdt på, sier Høiness til Nettavisen.

Hadde ingen nær relasjon

Borgarting lagmannsrett utpekte Mona Høiness som rettmessig arving av ekteparet Per og Synnøve Urdahls formue forrige måned.

Det var Dagbladet som først meldte at dommen var rettskraftig.

- Det er ingen av saksøkerne som hadde en nær menneskelig relasjon til henne. De kunne ikke hoste opp så mye som et julekort de siste ti årene. Flere av dem hadde ikke sett Synnøve Urdal på over tyve år, sier hun.

Nettavisen var i kontakt med slektningenes advokat tidligere denne uken. Knut Aleksander L. Rabl-Vøien ønsket da ikke å kommentere ankespørsmålet, men mye tyder på at saken allerede var begynte å slå sprekker.

Høiness forteller til Nettavisen at flere av slektningene i forrige uke hadde begynt å betale inn saksomkostninger til hennes advokat, Mette Yvonne Larsen.

- Var livredd

Den profilerte advokaten forteller om et nært forhold til ekteparet Urdahl.

- Synnøve var livredd for at jeg skulle flytte fra henne da pressehetsen mot meg begynte - at jeg ikke orket mer, sier Høiness.

- Det hadde vært et overgrep over Synnøve dersom de skulle ha arvet henne, fortsetter hun.

Det har ikke lykkes Nettavisen å få kommentar fra advokat Fred Gade eller advokat Knut Aleksander L. Rabl-Vøien. som representerer slektningene.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.