- Det fins ingen tryggere hovedstad i Europa enn Oslo

- 27. juni i år har vi holdt på i fire år. Vi er godt på vei til å gjøre Oslo til en trygge hovedstad. For fire år siden lå slitne narkomane rundt Oslo S med «sprøytenålen» i en frisk blodåre . Nå er det nesten ingen slitne narkomane igjen rundt Oslo S, sier Kåre Stølen.

- 27. juni i år har vi holdt på i fire år. Vi er godt på vei til å gjøre Oslo til en trygge hovedstad. For fire år siden lå slitne narkomane rundt Oslo S med «sprøytenålen» i en frisk blodåre . Nå er det nesten ingen slitne narkomane igjen rundt Oslo S, sier Kåre Stølen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Polititopp slår tilbake mot blogger. - For fire år siden lå 300 til 400 narkomane spredt på plata ved Oslo S. Nå er det nesten ingen igjen.

Sist helg skrev Nettavisen-blogger Kjell-Ola Kleiven om virkelighetens «Døden på Oslo S.», om de pubertale smågangsterne med voldsabstinenser, og kronisk lyst på faenskap, som herjer rundt Oslo S.

LES KLEIVENS BLOGG HER: Virkelighetens «Døden på Oslo S»

Bloggen tok helt av og debatten raste på sosiale medier. Bloggen ble lest av over 100.000.

Statsjonssjefen ved Grønland politistasjon, Kåre Stølen, kjenner seg imidlertid ikke igjen i Kleivens beskrivelse av det kriminelle miljøet i Oslo sentrum og ved Oslo S spesifikt.

- Jeg kjenner meg ikke igjen i beskrivelsen til Kleiven. I 2010 var det 1986 narkotikasaker på Jernbanetorget. I 2014 hadde vi kun 247 tilsvarende saker, sier Stølen til Nettavisen.

LES OGSÅ: Vekterne sparkes og trues nesten daglig på Oslo S

Han viser også til at det i 2010 ble innrapportert 6969 straffesaker, inkludert narkotikasakene. I 2014 var antall straffesaker redusert til 2541.

- Det viser at vi er på vei. Også ungdomskriminaliteten i Oslo er på vei ned, sier Stølen.

- Oslo S er den hovedstedsjernbanestasjonen i hele Europa, som er tryggest. Det fins ingen trygger hovedstad i Europa, enn Oslo. Oslo er en utrolig trygg hovedstad, fortsetter polititoppen.

(Saken fortsetter under bildet)

Området rundt Oslo S er det mest politipatruljerte området i Norge. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)


«Sprøytenålen» i blodåren
Det er snart fire år siden politiet satt igang jobben med å bli kvitt det tunge kriminelle og narkomane miljøet rundt sentralbanestasjonen.

- Glem ikke at det for fire år siden lå spredt 300 til 400 narkomane på plata ved Oslo S, sier Stølen.

- 27. juni i år har vi holdt på i fire år. Vi er godt på vei til å gjøre Oslo til en trygg hovedstad. For fire år siden lå slitne narkomane rundt Oslo S med «sprøytenålen» i friske blodåre . Nå er det nesten ingen slitne narkomane igjen rundt Oslo S, fortsetter han.

Kjell-Ola Kleiven mener at de er unge kriminelle gjengene som herjer ved Oslo S., ødelegger Oslo.

Han skriver:

«I helgene fungerer knutepunktet som binder Norge sammen som en magnet på eventyrlysten ungdom som slåss, tester tung narkotika, raner jevnaldrende, stjeler i butikker, truer reisende og skremmer turister. Snakke om Norges-reklame!»

Stølen mener de har god oversikt over hvilke ungdommer dette gjelder.

- Dette er ungdommer, ikke gjenger. Det er spenningssøkende ungdom som trekkes til sentralstasjonene, sier Stølen.

- Vi ønsker å involverer mer av politiets forbyggende tjeneste der nede. De det gjelder har i all hovedsak bosted i bydelene som tilhører Manglerud- og Stovner politistasjoner, nordøst og sørøst i Oslo, sier han videre.

(Saken fortsetter under bildet)

«Pubertale smågangstere med voldsabstinenser, og kronisk lyst på faenskap, er det som ved Oslo S og de nærliggende sentrumsområdene i kveld møter uheldige reisende som forviller seg inn til hovedstadens viktigste trafikale knutepunkt», skrev Kjell-Ola Kleiven i sin blogg. Foto: Magnus Blaker (Mediehuset Nettavisen)


«Vektere blir pisket»
Kleiven skriver også i sin blogg om; «... vektere som ukentlig blir slått, pisket med belter, sparket og spyttet på har ifølge det NSB-eide selskapet som drifter Oslo S-området blitt et så stort problem at ledelsen ved området har måttet krype til korset og innrømme at stedet er direkte utrygt i helgene.»

- Vi har hatt møter med Rom Eiendom og Nokas. Sammen har vi plukket ut en god del personer som vi kjenner til. Hovedregelen er at det er politiet som må ta førstekontakten med disse ungdommene. Ungdommene kjenner sine rettigheter, hva en vekter har lov til å gjøre, og hva politiet kan gjøre. De fleste som oppholder seg inne på Oslo S, er ungdom over 18 år, med andre ord, voksne, sier Stølen.

Han opplyser videre, at skjer det en hendelse, så skal vekterne kontakte politiposten ved Oslo S. med engang.

- De har direktenummeret vårt til politiposten på Oslo S. Det er ikke et sted i Norge hvor det er mer uniformert politi, samt sivil politi, enn Oslo S, sier Stølen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag