NA24.no

OPPDRETTSEIER: Den tidligere fiskeriministeren eier sammen med sine tre barn nesten 11 prosent av oppdrettsselskapet Sinkaberg-Hansen gjennom JMJ Invest.
OPPDRETTSEIER: Den tidligere fiskeriministeren eier sammen med sine tre barn nesten 11 prosent av oppdrettsselskapet Sinkaberg-Hansen gjennom JMJ Invest. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

- Det holder ikke med stortingslønn for å betale formuesskatten

Sist oppdatert:
Tidligere fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen (Ap) vil ha en annen innretning på formuesskatten.

Stortingsrepresentant og opprettseier Lisbeth Berg-Hansen (Ap) ønsker seg endringer i måten formuesskatten er lagt opp, skriver Dagens Næringsliv.

Berg-Hansen sier hun er veldig for fordelingseffekten, men mener man må se på innretningen og peker på at de som som eier produksjonsutstyr som merder, båter og tauverk må betale mer i skatt enn dem som investerer i eiendom og hoteller.

- Skape vekstbedrifter

- Vi må stimulere folk til å investere i annet enn eiendom. Selv om vi har olje, må vi se 20-30 år fremover i tid. Det er nå vi må skape fremtidens vekstbedrifter, sier hun til avisa.

Eier oppdrettsselskap

Den tidligere fiskeriministeren eier sammen med sine tre barn nesten 11 prosent av oppdrettsselskapet Sinkaberg-Hansen gjennom JMJ Invest. Familieselskapet endte i følge Dagens Næringsliv med et overskudd på drøyt 100 millioner kroner før skatt, hvor 35 millioner kroner betales i utbytte. JMJ Invest får et utbytte på rundt 3,8 millioner kroner.

Berg-Hansen sier det ennå ikke er klart hvor mye de tar ut av JMJ Invest, men sier alle eierne er avhengige av å ta utbytte for å betale formuesskatten.

- Det holder ikke med stortingslønn, for å si det sånn, da blir det ikke noe til salt i maten, sier hun til avisa.


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere