*Nettavisen* Økonomi.

- Det kommer like mange innvandrere til Norge med Frp

Foto: Magnus Blaker (Mediehuset Nettavisen)

- Forskjellen er måten vi behandler innvandrerne på.

08.04.13 19:26

SV-leder Audun Lysbakken mener at det er total skivebom fra Frps Christian Tybring-Gjedde, når han påstår at det er SV som er ansvarlig for at det nå er i ferd med å utvikles parallelle samfunn i Norge.

- Det kommer nesten like mange innvandrere til Norge, som hvis Frp får styre Norge. Det aller meste av innvandringen til Norge er innvandring som også Frp er for, sier Lysbakken til Nettavisen NA24.

FØLG NETTAVISEN NA24 PÅ FACEBOOK

SV-lederen trekker blant annet fram at Frp er for EØS-avtalen, og for at nordmenn skal ha mulighet til å hente ektefelle fra utlandet.

- Forskjellen er behandlingen

Ifølge Lysbakken er det eneste området Frp står for en annen innvandrerpolitikk enn SV, innen asylpolitikken, noe som utgjør en stadig mindre andel av innvandringen til Norge.

- Forskjellen mellom en SV-regjering og en Frp-regjering, er ikke antall innvandrere, men måten vi behandler innvandrerne på, sier Lysbakken.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Han mener at SV har en politikk for integrering, og bekjempelse av parallelle samfunn, slik Tybring-Gjedde er så opptatt av å bekjempe. Han trekker fram økt fokus på språkopplæring og integrering, gjennom for eksempel gratis barnehage i innvandrertette områder, og «Jobbsjansen» for å få flere kvinner ut i arbeid.

- Slike tiltak stemmer Frp mot, og bruker som salderingsposter i sine forslag til statsbudsjetter, sier Lysbakken.

- Tybring-Gjedde bidrar til å utvikle parallelle samfunn, ved å ta i bruk en retorikk som sår splid. Hvordan vi tar debatten er også viktig for hva slags resultater vi får. Vi må være konsekvente og konkrete, slik SV er – ikke inkonsekvente og generaliserende, slik Frp altfor ofte er, sier Lysbakken.

- Innvandringen er vår «snillisme» og idioti

Mandag gikk Christian Tybring-Gjedde ut i Nettavisen NA24 og holdt Audun Lysbakken og SV ansvarlig for utviklingen av parallelle samfunn her i Norge.

- Det er nettopp Lysbakken og Inga Marte Thorkildsens holdninger som skaper segregeringen vi ser i dagens Oslo. Utviklingen går i feil retning, og ansvaret for politikken og konsekvensene av politikken som føres ligger hos den rødgrønne regjeringen - ingen andre, fortsetter Frp-politikeren.

- Innvandringen er vår «snillisme» og idioti.

- Vi må avslå samtlige søknader om såkalte arrangerte ekteskap og opprett lukkede asylmottak.

LES OGSÅ:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag