*Nettavisen* Økonomi.

- Det siste året har vært tøft

Foto: (Scanpix)

Acta-sjefen trekker seg.

04.08.09 08:32

Konsernsjef Simen Mørdre fratrer sin stilling i finanskonsernet Acta etter over fire år som leder av konsernet.

NA24 - din næringslivsavis

- Styret beklager at Simen Mørdre slutter, men har forståelse for beslutningen i lys av de utfordringene han og konsernet har opplevd det siste året, sier styreleder Alfred Ydstebø i Acta Holding.

Selskapet skriver at Lars Inge Solberg er utnevnt som konstituert konsernsjef.

- Et krevende år
Acta skriver selv at de det siste året vært gjennom en krevende periode med stort fokus på regulatoriske, markedsmessige og organisatoriske forhold. Det kan kanskje kalles en svak underdrivelse.

I løpet av det siste året har aksjen gått på en stjernesmell på børsen, og èn av de to grunderne i Acta, Fred Ingebrigtsen, er siktet for innsidehandel. I tillegg har Kredittilsynet vært på krigsstien i forbindelse med mistanke om råsalg av finansielle produkter.

Klikk på bildet for å forstørre.

- De fleste av disse forholdene er nå avklart og det er lagt en plan for den nye kursen til Acta fremover. Strategien som ble presentert på selskapets kapitalmarkedsdag 24. juni står ved lag og Solberg er meget godt kvalifisert for å gjennomføre prosessen. Det er enighet om at skifte av ledelse på dette tidspunkt er naturlig for konsernet, skriver Ydstebø videre.

Ekstremsportsutøver
Simen Mørdre ble konsernsjef i Acta i 2005. Mørdre kom da fra stillingen som partner i konsulentselskapet Korn/Ferry International, og hadde før det ulike lederstillinger i DnB-konsernet og i Orkla-konsernet. Mørdre, som er ekstremsportutøver i tillegg til konsernleder, har besteget både Mount Everest og gått på ski over Sydpolen.

- I Acta har jeg opplevd fire begivenhetsrike år med dyktige og energiske medarbeidere. Det er sjelden man opplever så mye pågangsmot og optimisme i en organisasjon som i Acta. Jeg er stolt over det vi har oppnådd sammen. Det er ikke til å legge skjul på at det siste året har vært tøft for meg og mine kolleger. Nå er en ny kurs staket ut for Acta og det er et godt tidspunkt å gi ansvaret for implementeringen til Solberg, sier Mørdre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.