*Nettavisen* Økonomi.

- Det verste snøværet er over

Her graver en Oslo-mann bilen ut av snøen for å komme seg på jobb. Forhåpentligvis blir ikke det nødvendig i dagene framover. Foto: Scanpix/Cornelius Poppe

Torsdag ligger an til å bringe vakre fjoner, men ingen store snømengder. På den annen side er det bare å ta fram polvottene, for nå blir det kaldt igjen.

02.03.06 07:51

- Det snør fortsatt på Sørlandet, Telemark og Østlandet, men det vil ikke komme mye snø i dag, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe til TV2 Nettavisen. Han tror det verste er over.

- Det virker som det roer seg langsomt ned, selv om det fortsatt kan komme noen fjoner her og der, sier han.

36 minusgrader
- Det kan se ut som helga blir nokså fin. Det kan bli sol, men betydelig kaldere, sier meteorolog Roar Inge Hansen ved Storm Weather Center til TV2 Nettavisen.

- Det ser ut som det vil snø litt på Østlandet torsdag også, men det begynner å komme seg. Men Oslo-folket må regne med at temperaturene vil komme ned mot 15 minusgrader, sier Hansen.

Det blir i det hele tatt kaldt i hver krik og krok. I Karasjok ble det målt 36 minusgrader rundt klokka ett natt til torsdag. På Sola utenfor Stavanger var det minus tolv.

- Det er kaldt til å være der, og det er det kaldeste til nå i vinter, sier Hansen.

Han forteller at det er mulig det vil oppstå noen små lavtrykk i Nordsjøen i løpet av lørdagen. Det betyr at temperaturen kan nærme seg null langs vestlandskysten – vel å merke nedenfra på termometeret.

Ingen vår i sikte
Langtidsvarselet går fram til andre helga i mars, og Hansen kan fortelle at heller ikke da er det noen utsikt til skikkelig vår.

- Det blir noe mildere, men det blir ikke vårtemperatur.

EV 69 mellom Skipsfjordhøgda og Skarsvåg er stengt fram til klokka 07.00 torsdag morgen. Nattestengt mellom klokken 22:00 og 07:00, og det er fortsatt kolonnekjøring over Hardangervidda.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag