NA24.no

- Det verste som kan skje nå, er flere utsettelser

TAPTE, MEN VIL HA SVAR FØR JUL: - Vi er ikke tjent med flere utsettelser i denne saken, mener kystdirektør Kirsti Slotsvik.
TAPTE, MEN VIL HA SVAR FØR JUL: - Vi er ikke tjent med flere utsettelser i denne saken, mener kystdirektør Kirsti Slotsvik. Foto: Kystverket (Kystverket)
Sist oppdatert:
Det mener kystdirektøren, som tapte første runde.

Helse Møre og Romsdal fattet onsdag sitt vedtak, som med knappest mulig flertall var i favør av Molde.

Les også: Eidsvik tar bladet fra munnen

Torsdag klokken 09 begynner det spennende møtet for Helse Midt-Norge, og fredag  skal helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) gi oss fasiten.

- Korrupsjon

Dagens møte ble dramatisk, med påstander om at det har vært både korrupsjon, utpressing og ulovligheter i prosessen.

Styremedlem Harald Topphol mente derfor at det ikke kan fattes en avgjørelse onsdag, men fikk ikke gehør for det.

Du kan lese mer om dagens styremøte her.

- Definitivt ikke bra

Kystdirektør og styremedlem Kirsti Slotsvik var også til stede på møtet.

- Hvis påstandene om korrupsjon stemmer, er det definitivt ikke bra. Jeg kjenner Astrid Eidsvik godt nok til å vite at hun ikke trakk seg som følge av en liten misforståelse, så noe er det, sier Slotsvik til Nettavisen.

Tidligere administrerende direktør Astrid Eidsvik nektet å bøye av for press. På Facebook får hun massiv støtte.


Presset

Onsdag ettermiddag kom avgåtte administrerende direktør Astrid Eidsvik med sitt tilsvar - og innrømmet at hun har vært under press.

Slotsvik kommenterer dagens pangstart på møtet slik:

- Ingen flere utsettelser

- Jeg synes det ville være veldig vanskelig hvis vi skulle stoppe all fremdrift nå. Det verste som kan skje, er flere utsettelser, mener Slotsvik - som tilhører mindretallet som var pro Kristiansund.

Fakta: Fakta om sykehusstriden

Klikk for å åpne faktaboksen
 

* I 2006 vedtok Helse Nordmøre og Romsdal og Helse Midt-Norge at det skulle bygges et nytt sykehus på Eikrem i Molde. Byggestart var satt til 2012.

* Fram til slutten av 2009 var det enighet om to lokalsykehus med fulle funksjoner – ett i Kristiansund og ett i Molde.

* I november 2009 ble det besluttet at fødeavdelingen og akuttkirurgi-avdelingen i Kristiansund skulle overføres til Molde, noe som satte sinnene i kok i Kristiansund.

* I 2011 ble Helse Nordmøre og Helse Sunnmøre slått sammen. Samme år gikk regjeringen inn for ett fellessykehus i stedet for to.

* Styrene i Helse Møre og Romsdal og Helse Midt-Norge kom med sine anbefalinger til lokalisering henholdsvis 17. og 18. desember. Begge gikk inn for Opdøl ved Molde.

* Helseminister- og omsorgsminister Bent Høie (H) vedtok i foretaksmøtet 19. desember at Molde skal få det nye sykehuset.

* Helse Midt-Norge har ansvaret for sykehus og spesialisthelsetjenesten i fylkene Møre og Romsdal, Nord- og Sør-Trøndelag. Helse Møre og Romsdal er underlagt Helse Midt-Norge.

- Klart, som kystdirektør, er det også naturlig for meg å kjempe for offshorenæringen, som jeg mener er for lite vektlagt, sier hun.

- Ålesund skal være nummer én

Nå er kystdirektøren opptatt av at dette blir bærekraftig:

- Ålesund skal være regionens sykehus nummer én. Det betyr at vi ikke trenger en nytt sykehus til 5-6 milliarder, men nå holde oss til den økonomiske bæreevnen som tilsier en prislapp på 4,2 milliarder. Vi må se hele fylket samlet.

- Dette er juristenes bord

Ansattrepresentant Harald Topphol sier til Nettavisen etter møtet at nå må juristene på banen:

- Jeg har sagt det jeg vil si, i dagens møte. Vi som representerer de ansatte, har kommet med en protokolltilførsel som jeg håper juristene nå vil se nærmere på - for å avklare om det har skjedd noe uregelmessig i saken, sier Topphol til Nettavisen.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere