NA24.no

TAPTE, MEN VIL HA SVAR FØR JUL: - Vi er ikke tjent med flere utsettelser i denne saken, mener kystdirektør Kirsti Slotsvik.
TAPTE, MEN VIL HA SVAR FØR JUL: - Vi er ikke tjent med flere utsettelser i denne saken, mener kystdirektør Kirsti Slotsvik. Foto: Kystverket (Kystverket)

- Det verste som kan skje nå, er flere utsettelser

Sist oppdatert:
Det mener kystdirektøren, som tapte første runde.

Helse Møre og Romsdal fattet onsdag sitt vedtak, som med knappest mulig flertall var i favør av Molde.

Les også: Eidsvik tar bladet fra munnen

Torsdag klokken 09 begynner det spennende møtet for Helse Midt-Norge, og fredag  skal helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) gi oss fasiten.

- Korrupsjon

Dagens møte ble dramatisk, med påstander om at det har vært både korrupsjon, utpressing og ulovligheter i prosessen.

Styremedlem Harald Topphol mente derfor at det ikke kan fattes en avgjørelse onsdag, men fikk ikke gehør for det.

Du kan lese mer om dagens styremøte her.

- Definitivt ikke bra

Kystdirektør og styremedlem Kirsti Slotsvik var også til stede på møtet.

- Hvis påstandene om korrupsjon stemmer, er det definitivt ikke bra. Jeg kjenner Astrid Eidsvik godt nok til å vite at hun ikke trakk seg som følge av en liten misforståelse, så noe er det, sier Slotsvik til Nettavisen.

Tidligere administrerende direktør Astrid Eidsvik nektet å bøye av for press. På Facebook får hun massiv støtte.


Presset

Onsdag ettermiddag kom avgåtte administrerende direktør Astrid Eidsvik med sitt tilsvar - og innrømmet at hun har vært under press.

Slotsvik kommenterer dagens pangstart på møtet slik:

- Ingen flere utsettelser

- Jeg synes det ville være veldig vanskelig hvis vi skulle stoppe all fremdrift nå. Det verste som kan skje, er flere utsettelser, mener Slotsvik - som tilhører mindretallet som var pro Kristiansund.

Fakta: Fakta om sykehusstriden

Klikk for å åpne faktaboksen
 

* I 2006 vedtok Helse Nordmøre og Romsdal og Helse Midt-Norge at det skulle bygges et nytt sykehus på Eikrem i Molde. Byggestart var satt til 2012.

* Fram til slutten av 2009 var det enighet om to lokalsykehus med fulle funksjoner – ett i Kristiansund og ett i Molde.

* I november 2009 ble det besluttet at fødeavdelingen og akuttkirurgi-avdelingen i Kristiansund skulle overføres til Molde, noe som satte sinnene i kok i Kristiansund.

* I 2011 ble Helse Nordmøre og Helse Sunnmøre slått sammen. Samme år gikk regjeringen inn for ett fellessykehus i stedet for to.

* Styrene i Helse Møre og Romsdal og Helse Midt-Norge kom med sine anbefalinger til lokalisering henholdsvis 17. og 18. desember. Begge gikk inn for Opdøl ved Molde.

* Helseminister- og omsorgsminister Bent Høie (H) vedtok i foretaksmøtet 19. desember at Molde skal få det nye sykehuset.

* Helse Midt-Norge har ansvaret for sykehus og spesialisthelsetjenesten i fylkene Møre og Romsdal, Nord- og Sør-Trøndelag. Helse Møre og Romsdal er underlagt Helse Midt-Norge.

- Klart, som kystdirektør, er det også naturlig for meg å kjempe for offshorenæringen, som jeg mener er for lite vektlagt, sier hun.

- Ålesund skal være nummer én

Nå er kystdirektøren opptatt av at dette blir bærekraftig:

- Ålesund skal være regionens sykehus nummer én. Det betyr at vi ikke trenger en nytt sykehus til 5-6 milliarder, men nå holde oss til den økonomiske bæreevnen som tilsier en prislapp på 4,2 milliarder. Vi må se hele fylket samlet.

- Dette er juristenes bord

Ansattrepresentant Harald Topphol sier til Nettavisen etter møtet at nå må juristene på banen:

- Jeg har sagt det jeg vil si, i dagens møte. Vi som representerer de ansatte, har kommet med en protokolltilførsel som jeg håper juristene nå vil se nærmere på - for å avklare om det har skjedd noe uregelmessig i saken, sier Topphol til Nettavisen.


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere