NA24.no

- Det verste vi har opplevd

Sist oppdatert:
Slik beskriver direktøren ved pengedepoet i Kent den dramatiske kidnappingen av seg og sin familie.

Lørdag ble to menn på henholdsvis 33 og 55 år pågrepet, mistenkt for medvirkning til sjokkranet i Kent onsdag, melder AP. Dette er den fjerde og femte arrestasjonen etter det som kan være Storbritannias største ran noensinne.

Det er britisk politi som anslår ransutbyttet til over en halv milliard norske kroner (50 millioner pund). Stemmer denne beregningen, er det snakk om tidenes største britiske ran.

Det er lovet ut en dusør på 24 millioner norske kroner til de som kommer med opplysninger som kan bidra til å finne ranerne og ransutbyttet.

- Opprivende
Direktøren for pengedepoet, Colin Dixon,  beskriver kidnappingen av seg og sin familie som «opprivende» og «det verste vi har opplevd.» .

Dixon ble stoppet av ranerne ved 19.30 tiden norsk tid onsdag.

Ranerne var utkledd som politi, og direktøren trodde de avr nettopp det. ,Han satte seg inn i kjøretøyet deres, der han ble påsatt håndjern.

To andre ranere, som også ga seg ut for å være politifolk, besøkte direktørens familie, og fortalte hans kone og unge sønn at han hadde vært involvert i en ulykke. Omkring klokken 2 natt til onsdag ble direktøren tatt med til depotet i Vale Road, der minst seks menn, noen av dem bevæpnet, truet og bandt fast de ansatte.

- Handlet om å overleve
Pengene ble lastet i en lastebil før gjengen la av gårde omkring klokken 03.15.

- Terroren jeg og min familie ble utsatt for, og redelsen for hva som kunne ha skjedd, er med oss hvert eneste minutt. Denne foferdelige opplevelsen gjør meg rasende. Forbrytelsen handlet ikke penger for vår del, men å overleve, sier Colin Dixon ifølge AP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere