NA24.no

NEW YORK STOCK EXCHANGE ligger i Wall Street i hjertet av finansdistriktet i New York City.
NEW YORK STOCK EXCHANGE ligger i Wall Street i hjertet av finansdistriktet i New York City. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

- Det vi ser i råvaremarkedene smitter over til aksjer

Sist oppdatert:
Oppgang fra start på USA-børsene onsdag.

Pilene pekte mot en positiv start på USA-børsene onsdag, som dermed ligger en til å følge oppgangen i råvarer og på globale børser.

I åpningshandelen er Dow Jones-indeksen opp 0,7 prosent, S&P 500 stiger 0,6 prosent og Nasdaq er opp 0,4 prosent.

I oljemarkedet stiger den amerikanske lettoljen med 1,6 prosent til 49,3 dollar per fat, og er nå opp nær ni prosent den siste uken. Nordsjøoljen har steget tilsvarende, og handles nå for 52,7 dollar per fat.

Oljeprisene steg tirsdag etter at tall fra en amerikanske bransjeorganisasjon indikerte et fall i oljelagrene i forrige uke, mens analytikere hadde ventet en oppgang.

Fra oljekonferansen Oil & Money i London kom det ifølge Bloomberg oppløftende signaler, deriblant fra det internasjonale energibyråets leder som uttalte at oljeproduksjonen utenfor OPEC vil falle med en halv million fat per dag neste år.

- Det vi ser i råvaremarkedene smitter over til globale aksjer, sier seniorstrateg Chris Jeffery i Legal & General Investment Management til The Wall Street Journal.

- Lavere råvarepriser burde normalt øke global vekst, men prisene har falt så mye at investorene stilte spørsmål ved soliditeten til selskapene eksponert mot sektoren. Oppgang i råvaremarkedene tar presset av konkursrisikoen, sier strategen.

I Europa stiger børsene i Frankfurt, London og Paris mellom 0,7 og 1,2 prosent.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere