NA24.no

- Dette åpner opp for store utbytter til aksjonærene

Aksjestrateg Erik Roland i Nordea.
Aksjestrateg Erik Roland i Nordea. Foto: Michal Tomaszewicz
Sist oppdatert:
Nordea-strategene slipper inn Storebrand, vedder på renteoppgang.

Strategene i Nordea rydder i porteføljen av foretrukne aksjer og slipper denne uken inn både Storebrand og Havfisk.

Samtidig ryker XXL og Protector Forsikring ut av det gode selskap.

Attraktiv prising av aksjen og forventninger til utbytte gjør at Storebrand tas inn i varmen, tross fall i lange renter som gjør det vanskeligere å møte forpliktelsene på de garanterte renteproduktene.

Nordea mener det er begrenset hvor mye mer de lange rentene kan falle på kort sikt.

- Vi har hatt Storebrand på blokka ganske lenge. Men vi har ikke tatt den inn før nå fordi vi fryktet det som skjedde i forrige uke, at sentralbanken setter ned renta, femårig swaprente følger etter og Storebrand følger femårig swap ganske tett. Men, med den bevegelsen man fikk i hele rentekurven i forrige uke ser vi begrenset nedside i det korte bildet, sier aksjestrateg Erik Roland i til Nettavisen Stocklink.

- Åpner for store utbytter
I porteføljerapporten argumenteres det i tillegg for at bedriftenes overgang fra ytelsespensjon til innskuddspensjon forbedrer forsikringsselskapets forpliktelser fremover, samt at «Storebrands nivå på kapitalkrav under Solvens II vil etterhvert nærme toppen hvis ikke de lange rentene faller markant videre».

Nordea mener «dette åpner opp for store utbytter til aksjonærene igjen».

- Inntjeningen blir en annen når man er fullt finansiert. Man kan begynne å betale utbytte igjen, og det er caset vårt i Storebrand, sier Roland.

I Nordeas modell indikeres det utbyttepotensial på 3,0-4,0 kroner per aksje i 2018, tilsvarende 10‐ 14 prosent utbytteyield på dagens aksjekurs. For 2016 og 2017 venter Nordea et utbytte på henholdsvis 0,6 og 1,1 krone per aksje.

- Har man en utbyttekapasitet i 2018 på tre-fire kroner, kan det prises inn tidligere. Vi så at da de internasjonale rentene begynte å gå i april/mai fulgte de norske rentene etter og Storebrand var ekstremt triggerhappy på oppsiden.

- Man ser at Storebrand beveger seg ganske i takt med rentene. Hvis man spoler bare noen måneder frem kan den første rentehevingen komme i USA. Da kan man fort se den samme bevegelsen som i april/mai. Da bør ikke Storebrand være på 27-28 kroner. Det tar vi et veddemål på nå, sier aksjestrategen.

Satser på Røkkes fiskebåter
For Havfisk, fiskeriselskapet som inngår i Kjell Inge Røkkes Aker-gruppe, er lav oljepris og norsk krone attraktivt, mener Nordea.

- Lav oljepris reduserer bunkerkostnaden, som er en betydelig kostnadskomponent for trålerfl åten. En svekket norsk krone vil i tillegg føre til høyere realiserte torskepriser og med det gi støtte til topplinjen.

Samtidig har Havfisk mer kvote igjen enn vanlig for fjerde kvartal, noe Nordea fremhever som positivt for inntjeningen på kort sikt.

- Prisingen ser attraktiv ut på rundt 9x 2016 inntjeningen og Nordea Markets forventer utbytteyield i området 5‐ 6 prosent de neste par årene, skriver Roland.

Ser motvind for XXL
Nordea frykter at en svak norsk krone vil ramme marginene i XXL, og at « svakere vekst i Norge og fallende konsumenttillit kan føre til motvind for aksjen på kort‐ til mellomlang sikt».

For Protectors del tror strategene aksjen vil ha en flat utvikling til rapporteringen for tredje kvartal er over.

Ukeporteføljen:

Havfisk
Storebrand
Höegh LNG
Tanker Investments
Ocean Yield
Zalaris
Norsk Hydro

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere