*Nettavisen* Økonomi.

- Dette blir den beste julebordsesongen noensinne

Foto: Carina Charlotte Carlsen

Mange tjener godt på at nordmenn fester på julebord.

16.12.13 15:01

November og desember er tiden der mange selskaper tar med de ansatte på julebord.

Dette merkes godt hos restauranter, barer og taxiselskaper over hele Norge.

Beste noensinne
Navaz Virani er den stolte eieren av Mona Lisa Huset i Oslo. I år får han cirka 50.000 julebordsgjester på besøk i november og desember.

- Dette blir den beste julebordsesongen noensinne. Lørdag regner vi med å ha cirka 2.000 besøkende julebordsgjester, sier Virani til Nettavisen NA24.

I 28 år har han holdt på med tradisjonell julemat på Mona Lisa Huset. Han tror grunnen til at det har blitt så populært å arrangere julebord på huset er fordi de har alt under ett tak. Med det mener han dem restauranter og barer.

- Mange byråkrater og politikere elsker å komme hit, sier Virani.

Han har regnet ut at Kjell Magne Bondevik har spist hos han til sammen 3.200 ganger.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Privat

Tjener mest om sommeren
Likevel er det om sommeren at Mona Lisa Huset omsetter mest.

- Da er det bar er det bare smil og folk ramler inn. Så vi har mye å gjøre hele året. Selvfølgelig er julebordsesongen et godt bidrag til totalt økonomien, sier Virani.

Uansett har Virani mye å gjøre i julebordsesongen.

- Det er mye stress og logistikk som skal gå opp, men det går helt fint. Gjort dette i 30 år så det er ikke noe «hokkus pokkus», sier Virani.

Mona Lisa Huset er også kjent for å ha monopol på julaften. Dette er en ny trend de kjører hardt på i Norge. Gjester som besøker huset er da ofte folk som ikke feirer jul eller er enslige, ofte kommer også mange par.

I fjor fortalte han Nettavisen NA24 at de omsetter for mellom 100-200.000 kroner på julaften hvert år.

- Julebordsesongen er svært travel
Oslo Taxi har en økning i år en sammenlagt økning på 1,4 prosent.

- Julebordsesongen er ekstra travel for taxinæringen. Oslo Taxi er en stor sentral som har en jevnt stor trafikk gjennom hele året, og er ikke veldig avhengig av julebordtrafikken. Vår beste måned er juni. I julebordsesongen er vi mest opptatt av å klare å gi en god service selv om det er travelt og litt ventetid, slik at kundene kommer tilbake til oss også neste gang de skal ha taxi, sier Tone Tufte Nederstøl, informasjonskonsulent i Oslo Taxi, til Nettavisen NA24.

Hun forteller at julebordsesongen er veldig travel fordi mange skal ha taxi på samme tidspunkt og det er litt mer fyll og bråk enn resten av året.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.