NA24.no

- Dette blir et blodbad

Arctic-sjef Mads H. Syversen,  i Arctic kommer trolig forhandle gjennom helgen for å få til en fusjon med konkurrenten Carnegie.
Arctic-sjef Mads H. Syversen,  i Arctic kommer trolig forhandle gjennom helgen for å få til en fusjon med konkurrenten Carnegie. Foto: Ole Eikeland (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Ny norsk finanskjempe i støpeskjeen.

Klokken 08.00 torsdag morges ble de ansatte i meglerhuset Arctic Securities kalt inn til allmøte. Tema var en pågående fusjonsprosess med konkurrenten Carnegie, som Finansavisen skrev om torsdag.

Der fikk de opplyst at partene vil forhandle videre om en fusjon opp mot, og gjennom helgen hvis nødvendig. Mandag morgen blir det nytt allmøte i Arctic.

- Det er en perfekt match, sier en kilde til Nettavisen.

- Blodbod
Carnegie og Arctic er to av de største meglerhusene i Norge. Carnegie har et av Nordens største oppkjøpsfond på eiersiden, mens Arctic er kontrollert av noen av Norges mest fremtredende meglere.

- Problemet som gjenstår er hvem som skal ta regningen med fusjonen. Det blir et blodbad, fortsetter kilden.

Blant annet vil mange ansatte måtte gå og det blir dobbel husleie en god stund. Begge meglerhusene er plassert sentralt i finansdistriktet i Oslo, hvor husleien er skyhøy.

Arctic har i flere år vært i samtaler med en rekke meglerhus om en fusjon, men alle gangene har det gått i vasken - av ulike årsaker. Nå er det imidlertid lite som gjenstår før det endelig blir fusjon.

- Begge parter er veldig innstilt på å få dette til. Carnegie har super ranking blant investorene, men tjener lite penger, mens Arctic tjener penger som gress, men havner under radaren på alle rankinger, sier en annen kilde til Nettavisen.

Exit vi Oslo Børs
Carnegie er veldig sterke i Sverige, har kontorer i London og New York, men sliter mer i Norge, bortsett fra på rankingene. Arctic på den andre siden er veldig sterke i Norge, og er veldig gode på obligasjonssiden, hvor Carnegie ikke er tilstede. I tillegg tjener Arctic veldig gode penger.

- De omsatte for nærmere 220 millioner kroner i første halvår. Trolig ender bunnlinjen på godt over 100 millioner kroner i år, sier en kilde.

Målet skal være å få sammekjørt de to butikkene og så ta det på børs i løpet av ett til to år. Det passer mitt i blinken for Altor, som kjøpte Carnegie i 2009. Altor har et fem til syv års perspektiv på sine investeringer og en en exit via Oslo Børs i løpet av noen år, vil passe dem perfekt.

Ser man på konkurrenten børsnoterte ABG Sundal Collier, så prises de til i underkant 15 ganger inntjening, noe som blir en hyggelig prising av det fusjonerte selskapet. Og noe som begge parter kan leve fint med.

- Perfekt exit for Altor, fortsetter kilden.

Altor kontrollerer også betydelige selskaper som Helly Hansen, Lindorff, Eltek, Norsk Gjenvinning og ikke minst Health & Fitness Nordic, som eier Sats og Elixia.

Røkkes hoff
Arctic ble stiftet i 2007 av noen av Norges mest fremtredende meglere.

Mads Syversen og Petter Bakken hadde vært Kjell Inge Røkkes hoffmeglere siden begynnelsen av 1990-tallet og hadde de fleste av Norges rikeste på kundelisten.

Med seg fikk de nåværende statssekretær Jon Gunnar Pedersen i Finansdepartementet, som blir sett på som regjeringens sterkeste korte på finanssektoren. Også Norges beste megler, Gaute Eie og Anders Eid fra JP Morgan ble med i gründerteamet.

Allerede før de rakk å starte businessen for alvor, tilbød meglerhuset Enskilda, hvor Bakken, Pedersen og Syversen kom fra, gründerne mellom 500 og 600 millioner kroner for og heller satse på Enskilda.

De takket nei.

LES HER: Sa nei til 500 millioner i lønn

LES HER: Her ankommer de årets finansfest

Mads Syversen har ikke besvart Nettavisens henvendelse torsdag.Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere