- Dette er feil

Illustrasjon

Illustrasjon Foto: (Crestock.com)

En glad ansatt er ikke nødvendigvis en lønnsom ansatt.

En glad ansatt er en lønnsom ansatt, hevder mange ledere og bruker medarbeiderundersøkelser kun for å se etter områder der de kan løfte humøret i organisasjonen. QuestBack, advarer nå mot å se på medarbeidertilfredshet som et mål i seg selv og heller se det som et middel for økt verdiskaping.

- Coacher og konsulenter har i lang tid messet om hvordan fornøyde ansatte gir fornøyde kunder, og at ved å sørge for at ansatte har det bra så sørger de for at virksomheten har det bra. QuestBack, som leverer verktøy både for medarbeiderundersøkelser og kundeundersøkelser, mener at mange glemmer at målet for organisasjonen er verdiskaping og lønnsomhet, skriver QuestBack i en melding.

- Medarbeidertilfredshet har for mange organisasjoner blitt et mål i seg selv, og det er risikabelt, hevder Jan Fredrik Rasmussen, Director Customer Success i QuestBack. Fornøyde medarbeidere er viktig, men det som er enda viktigere er å finne ut HVA som gjør ansatte fornøyde.

- Det er her gullet ligger: Bedre arbeidsprosesser, enklere servicerutiner, tydeligere ledelse, produktforbedringer og så videre.

Lederverktøy - Ikke en popularitetskonkurranse
QuestBack mener at medarbeiderundersøkelser bør utformes med tanke på tiltak i etterkant av undersøkelsen, og ikke som en temperaturmåler der tiltak kun blir iverksatt om det er noe galt.

- Mange ledere betrakter medarbeiderundersøkelsen som en popularitetskonkurranse, og ikke som det lederverktøyet det bør være. Feedback fra ansatte bør ALLTID handle om kontinuerlige forbedringer og ikke om klapp på skuldra eller ris på baken til lederne, sier en engasjert Rasmussen.

ASK & ACT kaller QuestBack denne prosessen, og det er ACT som er den viktigste delen. -

Hvis en legger til rette for en levende prosess der forbedringsområder, kompetansebehov, klager og bekymringer ikke bare blir kartlagt, men også utbedret, så vil medarbeidertilfredsheten og kundetilfredsheten øke dramatisk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.