NA24.no

- Dette er ikke til å leve med

ØNSKET ARBEIDSRO: Eleven klarte ikke å konsentrere seg om skolearbeidet på grunn av bråk og uro i timene, så han tok på seg hørselvern for å få arbeidsro. Han møtte forståelse hos læreren.
ØNSKET ARBEIDSRO: Eleven klarte ikke å konsentrere seg om skolearbeidet på grunn av bråk og uro i timene, så han tok på seg hørselvern for å få arbeidsro. Han møtte forståelse hos læreren. Foto: Lars Ravn (TELEMARKSAVISA)
- Det er langt over streken at en liten gutt må ta på seg øreklokker for å få fred, sier Høyreprofil til Nettavisen.

Nettavisen omtalte mandag en gutt på en barneskole i Telemark som tok på seg hørselvern fordi det var så mye bråk i timen.

«En morgen så jeg han putta hørselvern i skolesekken. Hvorfor gjør du det? spurte jeg. Det er så bråkete i klassen, svarte han, sier moren til en elev på en barneskole i Telemark,» skriver Telemarksavisa.

«Han tok på seg hørselvernet i klassen, men fikk noen spydige kommentarer og tok øreklokkene av igjen. Men det var helt greit for læreren. Hvis det var et problem, kunne han gjerne ta på seg hørselvernet,» forteller moren til gutten om episoden i vinter.

Les også: Brukte hørselvern mot bråk i klassen.

- Langt over streken
Høyres skolepolitiske talskvinne, Elisabeth Aspaker, er rystet over det hun hører.

- Dette er ikke til å leve med. Det er langt over streken at en liten gutt må ta affære selv, sier Aspaker til Nettavisen.

- Jeg blir opprørt over at det får utvikle seg så langt at elevene selv må ordne opp, sier hun.

- Elevene mister ett år!
Høyrepolitikeren har en klar oppfordring til Jens & Co:

- Nå må regjeringen opp av stolen og prioritere det viktigste først. Undersøkelser viser at 25 minutter hver eneste dag går bort til unødig støy. Det tilsvarer et helt skoleår som eleven mister. Slik vil vi ikke ha det, sier hun.

- De bråker bort et helt år!

- Verste tidstyven
Og Aspaker er ikke i tvil:

- Dette må være den viktigste tidstyven i norsk skole.

Hun viser til Tidsbrukutvalgets tidsinnstiling – og sier Høyre vil bruke 100 millioner på å etterutdanne lærere i klasseledelse i løpet av 2012.

- Vi må i gang straks, men regjeringen vil verken tidfeste når dette skal starte eller når alle norske lærere skal ha gjennomført dette.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere