*Nettavisen* Økonomi.

- Dette er min siste svindel

Foto: Privat

- Waleed Ahmed ville svindle investor for 300 mill.

11.06.13 17:01

Norske Waleed Ahmed (22) er tatt for millionsvindel i USA. Han har sittet varetektsfengslet i Los Angeles siden slutten av september.

I et nytt rettsdokument plukkes den unge gründerens forsvarstale fra hverandre, punkt for punkt.

FBI har saumfart telefoner, bankkontoer og datamaskiner, på jakt etter indisier og bevis. Til uken skal retten ta stilling til saken.

Et av punktene skal sannsynliggjøre at Ahmed prøvde å svindle en annen investor for et solid pengebeløp.

«I will F him»

Etter å ha forledet en amerikansk investor til å betale 1,1 millioner dollar for rettigheter til Justin Bieber-konserter, rettigheter som Waleed ikke har hatt, dro han til Bahamas. Her møtte 22-åringen en rik forretningsmann som akkurat hadde tapt 500.000 dollar på et kasino.

Planen skal ha vært å lure ham for 50 millioner dollar, ifølge rettsdokumentet.

- Vis bildene du har, gjør et godt inntrykk! Og fortell dem at du skal introdusere den og den ordføreren, Kofi Annan, visepresident, Haakon et cetera! For å få den jævla investeringen, fortell ham falske historier, fortell at det er krise. Når du snakker med Nano, har du min fulle tillit, dette vil fremstå som legitimt for ham, skriver den ukjente partneren i en tekstmelding til Ahmed.

Vet du noe om saken? Tips Nettavisen NA24!

Kort tid etter svarte Ahmed:

«I will F him» med klar referanse til forretningsmannen. Dette blir den siste svindelen, fortsatte han.

Svindelen gikk ikke som planlagt.

- Ville bestikke journalist

Det er en omfattende pakke retten skal ta stilling til. Bevisene er på over 50 sider. Waleed Ahmed skal ha prøvd å lure seg til en mulighet for å bli avbildet med USAs president Barack Obama. Han skal ha gitt donasjoner til presidentens valgkamp og hevdet å ha såkalt grønt kort, som gir arbeidstillatelse i USA.

(Saken fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Privat

Det var våren 2012 glansbildet av Waleed Ahmed og Grønt Norge ble knust i fillebiter. Da kom nemlig den kinesiske produsenten av iPhone-laderne, Acever, på banen. Salgssjefen for fabrikken kontaktet Nettavisen NA24s journalist, ettersom Grønt Norge ikke hadde betalt regningene sine.

DN-eide Dagensit.no var først med å omtale kjempebløffen.

Les også: - Her har mange blitt lurt

Ifølge rettsdokumentet skal Waleed ha prøvd å bestikke DN-journalisten for en positiv artikkel.

- Jeg betaler deg heller 120.000 dollar for en positiv artikkel istedenfor å betale det til en dum mann i Kina, skal Ahmed ha oppgitt.

(Saken fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Bjørn Olsen

Ahmed skal også ha fått venner til å støtte opp om hans forklaringer.

«Ditt navn er Fu Dong og du er sjef for China Mobile accessories. Grønt Norge har solgt 45.000 ladere og de er solgt til Kuwait».

- Skulle bli politi

Påtalemyndigheten tegner et bilde av en ung mann som ikke tar ansvar for sine handlinger og som prøver å lure retten. De mener den unge mannen oppfattet det hele som en lek. I tekstmeldinger skrev han at han skulle få prisen som «Skandinavias beste tyv» og at det å være en tyv «er et yrke.»

Les også: Derfor krever ikke staten pengene tilbake

I dokumentet framkommer det også flere tekstmeldinger fra Ahmed og familiemedlemmer. Broren skal ha bedt om en hemmelig overføring på 250.000 kroner. Porschen ble ført i farens navn av forsikringshensyn.

- Retten må ikke ta hensyn til at tiltalte ønsket å betale tilbake, men det faktum at han hadde mulighet til å betale tilbake pengene, men ikke gjorde det, skriver statsadvokaten i sitt svar på forsvarstalen til Ahmed.

- Etter den første dommen i 2008 lovet han å ikke svindle igjen. Siden den gang har han ikke hatt noen form for legitim virksomhet. Alt har vært svindel, fortsetter dokumentet.

- En 84 måneders dom vil sikre at han faktisk sitter seks år i fengsel, men mindre han bli overført til Norge, hvor han kan bli sluppet ut mye tidligere ettersom Norge har lavere strafferammer.

(Saken fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

Da Waleed ble pågrepet av FBI, oppga han å være på sitt andre år på politiskolen. Han fortalte at moren jobbet i politiet og at faren var lege. Han hevdet også å være en god venn av kronprins Haakon og at han kjenner hele kongefamilien. Ahmed skal også ha hevdet at kronprinsen nylig hadde vært på middag hos ham.

- Han har vært invitert til Skaugum to ganger i forbindelse med offentlige arrangementer. I tillegg til dette var han tilstede da kronprinsen besøkte en videregående skole, sier Sven Gjeruldsen, kommunikasjonsrådgiver ved Det Kongelige Hoff, til Nettavisen NA24.

Det har ikke lykkes Nettavisen å få kommentar fra Waleed Ahmeds forsvarer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag