- Dette er politisk korrupsjon

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (Scanpix)

Stoltenbergs økte skattefradrag til fagforeningene får opposisjonen til å se rødt.

06.06.11 16:26

- Det er tydelig at det er valg snart, sier Høyres nestleder Jan Tore Sanner til NA24, når vi spør om hva han synes om statsministerens utspill om å øke skattefradraget for foragforeningene.

I Frp går man enda lenger.

- Dette minner om politisk korrupsjon. Dette kunne ikke skjedd i noe som helst annet land, sier Christian Tybring-Gjedde.

Skattelette til noen
Det er til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) at statsministerr Jens Stoltenberg lover ytterligere skattelettelser for fagforeningsmedlemmer.

- Vi er innstilt på å fortsette opptrappingen av skattefradraget for fagforeningskontingent, sier statsminister Jens Stoltenberg til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Ifølge Nettavisens redaktør Gunnar Stavrum betyr bidraget fra Stoltenberg hele 1,3 milliarder kroner for LO-medlemmene. Han skriver videre at dette er 100 ganger større enn det LO gir i direkte til Stoltenberg eget parti. Les Stavrums blogg her:

- La folk velge fradraget selv
Frps Tybring-Gjedde reagerer sterkt på den eksklusivitet som gis for fradraget av fagforeningskontigenten. Fradraget gis nemlig ikke til alle fagforeninger, men kun de som er tilsluttet hovedsammenslutningene.

- Jeg synes at det skulle vært frivillig fradrag, slik at folk kunne gitt en sum penger til det de selv måtte ønske. For eksempel kristne organisasjoner, Human-etisk Forbund, Naturvern og fagforeninger, sier Frp-toppen til NA24.

- Gi det til de lavtlønte
Høyre-Sanner er enig:

- Det er helt galt å prioritere skattelettelser kun for de som er medlem. Disse pengene burde heller vært brukt til skattelettelser for de med de laveste inntektene, sier han.

I dag er fradraget for fagforeningskontingenten 3.660 kroner. Det er foreløpig uklart hvor mye regjeringen vil øke fradraget med.

Blir de rødgrønne enige om for eksempel 1000 kroner, vil totaltkostnaden bli rundt regnet en milliard.

- Dette er mye penger, sier Sanner. Og helt gal prioritering. Ved å overføre denne skattepakken til lavlønnede ville vi fått mye mer effekt. Og det ville blitt mer lønnsomt å jobbe.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.