NA24.no

- Dette er ren svindel

Sist oppdatert:
Overlegen ved Ahus hadde ansvar for tvangsmedisinering - men manglet godkjenningen. - Ren svindel, sier direktør for psykisk helsevern ved sykehuset.

Den mannlig legen bestemte blant annet tvangsmedisinering av pasienter, uten at han var kvalifisert for det, melder NRK Østlandssendingen.

- Det har vært en del rykter rundt vedkommende den siste tiden. Disse måtte vi ettergå, og da kom det for en dag at han manglet godkjenning og heller ikke hadde søkt om det. Dette er ren svindel, sier direktør for psykisk helsevern ved sykehuset, Trond Rangnes, til TV 2 Nettavisen.

Andre
Avsløringen på Akershus Universitetssykehus HF (Ahus) kom som en snøballeffekt av en annen svindel-sak. 8. februar ble det kjent at en en kvinnelig psykiater som jobbet ved Ahus i fire uker før jul manglet spesialistgodkjenningen som kreves for å skrive ut tvangsvedtak.

- Rutinegjennomgangen etter den episoden avdekket av den mannlige overlegen manglet papirer. Rutinene har sviktet ved personalavdelingen, som skal dobbeltsjekke mot offenlige registere alle papirer søkere kommer med, sier Rangnes.

Overlegens juks ble oppdaget forrige onsdag.

Suspendert
- Fredag ble overlegen suspendert med øyeblikkelig virkning, forteller direktør for psykisk helsevern ved sykehuset. Trond Rangnes, til TV 2 Nettavisen.

Overlegen, som er norsk, har fungert i et vikariat ved sykehusets psykiatriavdeling på Lurud på Skedsmo siden august i fjor. Nå søkte han fast stilling, og det var da bedrageriet ble oppdaget.

- Dette er ren svindel. Han har gjentatte ganger hevdet at han hadde søkt om godkjenning, noe han ikke har. Dette er en tragisk sak for vedkommende og veldig skuffende for sykehuset. Men vi må ha pasientens beste som førsteprioritet.

- Løgn og bedrageri kan være vanskelig å avdekke, men jeg tror disse sakene fører til en skjerping av rutinene over hele landet, sier psykiatridirektør Rangnes til TV 2 Nettavisen.

Suspensjonen av overlegen går ut denne uken, mens sykehuset gransker mannens papirer og bestemmer seg for om han avskjediges.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere