NA24.no

- Dette er spikeren i kista for «Idol Junior»

MANGE SKRUR AV: Ikke alle nordmenn vil se Alejandro Fuentes (f.v.), Margaret Berger, Sandra Lyng, Ida Fladen og Aleksander With.
MANGE SKRUR AV: Ikke alle nordmenn vil se Alejandro Fuentes (f.v.), Margaret Berger, Sandra Lyng, Ida Fladen og Aleksander With. Foto: TV 2
TV-ekspert slakter sangkonkurransen.

TV 2 flyttet «Idol Junior» fra onsdager til fredager etter at kun 148.000 seere fikk med seg andre episode av TV-programmet.

Men sangkonkurransen løfter seg ikke med nytt tidspunkt, rett før den vanlige Idol-sendingen. Fortsatt sliter programmet med å samle seere.

- «Idol Junior» ser ikke ut til å lykkes på tross av endrede sendetidspunkter, og det betyr i bunn og grunn spikeren i kista for programmet, sier TV-ekspert Per Christian Strand Teslo i mediebyrået Carat til Nettavisen.

Han viser til at TV 2 nå har sendt fire programmer hvor seersnittet har ligget på 213.000 samlet sett.

- Det er altfor dårlig i forhold til hva som forventes av en slik satsning, fortsetter Teslo i Carat.

- Hva mener du er forklaringen til uteblitt suksess?

- Det er mulig at det blir litt mye Idol på en og samme sesong for seerne. Programmet har i tillegg fått kritikk for å være litt tannløst og det er mange som er imot denne typen konkurrering blant de yngste. Tallenes tale er i hvert fall klar, dette fungerer ikke slik TV 2 hadde håpet på. En slik produksjon bør ha over 300.000 seere på dette tidspunktet, sier TV-eksperten.

Vil oppsummere etter endt sesong

TV 2 innrømmer at de bommet i første runde, men har likevel tro på at programmet kan løfte seg.

- Vi innså raskt at programmet ikke traff i målgruppen der det lå midt i uka, og trolig litt for sent på kvelden. Etter at programmet ble flyttet til fredagene klokken 19.00 har det hatt økende seertall, og vi håper det vil øke ytterligere inn mot finalen, sier Jan-Petter Dahl, kommunikasjonsjef i TV 2, til Nettavisen.

- Vil det bli laget nye sesonger av «Idol Junior»?

- Som med alle programmer på TV 2 oppsummerer vi etter endt sesong, og avgjør da om dette er noe vi går videre med eller ikke, sier Dahl.

Det er Ida Fladen som er programleder «Idol Junior». Sammen med Idol-veteranene Margaret Berger, Sandra Lyng, Alejandro Fuentes og Aleksander With skal de finne Norges neste sangtalent under 15 år.

LITE POP: «Idol Junior» er ikke en seermagnet.


Hva synes du om «Idol Junior»? Si din mening i kommentarfeltet!

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere