NA24.no

- Dette er utmerket

Per Edgar Kokkvold mener det er greit at dansk avis etterlyser redaktørers sexliv.

Generalsekretæren i Norsk Presseforbund mener dette på bakgrunn av at redaktørene som henges ut, forsøker å finne ei 15 år gammel jente som hadde sex med en politiker.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Det var før helgen at den danske tabloiden Ekstra Bladet og danske Se og Hør utlovet dusører for informasjon som kunne sette dem i kontakt med den 15 år gamle jenta.

- Typisk dansk
Det har fått redaktøren i den danske gratisavisen Nyhedsavisen til ta affære. Fredag etterlyste avisens ansvarlige redaktør opplysninger som kunne bringe dem i kontakt med personer som har hatt seksuell omgang med sjefredaktørene i de to avisene.

Les også: Se og Hør-topp benekter homserykter

I Norge tror sjefredaktør i VG at slik ikke ville skje fordi norske medier viser mer tilbakehold.

- Dette er helt klart typisk dansk vil jeg si. Vi har ingen tradisjon for å identifisere eller etterlyse på denne måten i Norge. Der var det ingen identifisering eller etterlysning, sier Olufsen.

At Nyhedsavisen har utlovet dusør for opplysninger om seksuallivet til Henrik Qvortrup og Bent Falbert sjokkerer han lite.(Ekstern lenke).

-Nei, i den danske aviskrigen er det lite som overrasker meg, sier redaktøren

- Utmerket
Pressepoliti Per Edgar Kokkvold liker måten Nyhedsavisen har håndtert sin sak på.

- Det er helt aldeles utmerket. Jeg mener at mediene gjør klokt i å være tilbakeholdne når det gjelder offentlige personers privatliv. Man gjør klokt ved å la grensen for hva som skal dekkes gå ved beltestedet. Så kan det være situasjoner hvor det kan være relevant å gjøre det, for eksempel om man slår seg opp med høy familiemoral, da kan det være riktig om det ikke er samsvar mellom ord og handling, sier Kokkvold og legger til:

- Når mediene begynner å oppfordre sine lesere til å fortelle hva de vet om politikernes sexliv, så synes jeg det er ålreit at andre medier svarer med å gjøre det samme mot dem.

Heller ikke Kokkvold tror at noe slik ville funnet sted i Norge.

-Nei, foreløpig så er også norske tabloidaviser og kjendisblader vesentlig mer tilbakeholdne enn noen tabloidaviser i Europa ellers. Det tror jeg er bra for alle at vi fortsetter å være noe mer tilbakeholdne på dette området, sier han.

Har du medietips - ta kontakt med NA24 Propaganda.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere