*Nettavisen* Økonomi.

- Dette er Venstres seire

ROTEVATNS VILJE:- Det ligger inne forslag om å senke handlingsregelen, kutte AFP og senke sykelønnen. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Sveinung Rotevatn avviser at Venstre er smålåtne.

06.04.14 17:09

Nykommer på Stortinget i høst, Sveinung Rotevatn (V), er klar for landsmøtet som starter fredag klokken 13.

Les mer om landsmøtet her.

- Hvilke debatter håper du på?

- Jeg håper på gode debatter om velferdsstatens bærekraft. Det ligger inne forslag om å senke handlingsregelen, kutte AFP og senke sykelønnen. Det håper jeg går gjennom, sier Rotevatn til Nettavisen.

Les også: Skjønner ikke hva Trine har oppnådd

Bredt spenn
- Hva blir de viktigste sakene på landsmøtet?

- Jeg tror den desidert viktigste saken blir diskusjonen om menneskerettigheter. Der skal vi ha mange gode innledninger, og vedta mye politikk. Det blir nok spennende diskusjoner om norske selskaps ansvar for menneskerettighetsbrudd i utlandet, om vi skal ha inn sosiale rettigheter i Grunnloven og om offentlige tjenestemenn i Norge skal kunne bruke religiøse symboler, svarer den tidligere Unge Venstre-lederen.

HTML EMBED

- Bedre for asylbarna
· Hvilke seire mener du Venstre har oppnådd i perioden med ny regjering?

- Vi har sikret en asylavtale som gjør situasjonen bedre for asylbarna, 750 millioner mer til jernbane, sikret vern av Lofoten/Vesterålen, startet på et grønt skatteskifte - og fått i gang en evaluering av klimaprofilen til oljefondet, svarer Venstre-politikeren.

- Kunnskap og miljø
- Hvor blir det viktig å ha fokus fremover?

- Det viktigste er å ha fokus på politisk gjennomslag. Vi er i en viktig situasjon på vippen i Stortinget, og skal bruke den til å satse mer på kunnskap og miljø. Velgerne våre er først og fremst opptatt av konkrete resultater, og det skal de få, forsikrer han.

Ikke gå glipp av Nettavisens livestudio her!


HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.