NA24.no

(Scanpix)

- Dette går ordentlig til h......

Sist oppdatert:
Skuddredd aksjemegler frykter det verste og holder pengene unna aksjemarkedet.

Harald Moræus Hansen er en av Norges beste betalte meglere, og har klart å spare en halv milliard kroner. De pengene har han satt i banken. I fjor tapte han 130 millioner kroner på aksjer gjennom selskapet Uthalden AS, og har siden fått høydeskrekk. Store deler av den kraftige opphentingen på Oslo Børs har han rett og slett ikke turt å bli med på. Til daglig jobber han i Fearnley Fonds.

NA24 - din næringslivsavis

- Det skulle bare mangle at det ikke skulle virke en stund, men noen må jo ta regningen her og det blir det sentrale etter hvert. Jeg tør ikke gå inn i aksjemarkedet nå, for dette går ordentlig til helvete. Norge er annerledeslandet, men vi er et lite land som er utsatt for konjunkturer, så det kan gå galt for oss, sier Harald Moræus Hansen til Dagens Næringsliv.

Han utdyper at det er tilstanden i økonomien og de rekordlave rentene som skremmer mest. Det tror han ikke vil gå bra, fordi alle tiltakene som myndighetene over hele verden også skal finansieres. I tiden fremover frykter han økte skatter for å dekke inn budsjettunderskuddene og at det vil få dramatiske konsekvenser for både lønnsomheten til selskapene og ikke minst investeringslysten til investorene.

Til valget håper han på en bursdagsgave. Valget faller på hans fødselsdag, og det beste han håper på er en ny regjering med borgerlig flertall.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere