*Nettavisen* Økonomi.

- Dette hater menn

Foto: (Finn.no)

Menn og kvinner uenige om interiørvalget.

23.03.11 12:28

Nordmenn er lite spennende i sine interiørvalg. Klassisk, er svaret, hvis nordmenn kan velge hvordan de vil ha det hjemme.

Kvinner er glade i shabby chic-stilen, mens menn ikke kan fordra denne stilen, ifølge en undersøkelse fra anbudstjenesten Finn oppdrag.

35 prosent av de spurte i undersøkelsen sier de helst vil ha en klassisk interiørstil. Minimalisme er nest mest populært. 18 prosent sverger til dette.

Hater rosemønstre
Både kvinner og menn foretrekker disse stilene. Men en del av kvinnene har også en forkjærlighet for shabby chic. 10 prosent av kvinnene har dette som en favoritt, noe som gjør denne stilen til den tredje mest populære blant kvinnene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Menn ønsker derimot shabby chic dit pepper’n gror. Kun én prosent av mennene kunne tenke seg å la nostalgi, rosemønstre og slitte interiørinnslag prege hjemmet sitt.

- Kvinner som går med oppussingsplaner og sliter med å overtale mannen, gjør nok klokt i å droppe shabby chic. Dette er jo også en ganske feminin stil, så det er ikke overraskende at menn foretrekker andre ting. Sjansen for å få gjennomslag hos partneren er større hvis man går for en klassisk eller minimalistisk variant, sier Tine Reuterdahl, markedsdirektør i FINN oppdrag.

Kvinner mest stilsikre
- Samtidig tyder undersøkelsen på at det er flere menn enn kvinner som er usikre på hva slags interiørstil de vil ha. Derfor er det kanskje fortsatt håp for kvinnelige shabby chic-entusiaster, sier hun, og forteller at 23 prosent av mennene ikke vet hvordan de helst vil ha det hjemme, mot ni prosent av kvinnene.

Kitch og stiler med et eksotisk eller overdådig preg er noe av det minst populære, både blant kvinner og menn.

- Menn har trendene på sin side i år, for shabby chic er definitivt på vei ut. Den såkalte country chic-stilen tar mer over. Også denne er rustikk, men mindre romantisk. Industripreget interiør er dessuten hot, samt å blande nytt og gammelt, sier Bjørg Owren, administrerende direktør i Informasjonskontoret for farge og interiør (IFI).

Klikk på bildet for å forstørre.

Kremhvitt, takk!
På spørsmål om hvilken farge de helst ville malt stueveggen i, foretrekker nesten halvparten kremhvitt.

Kaffetoner er nest mest ettertraktet. 16 prosent av kvinnene og 12 prosent av mennene vil ha dette. Tapet kommer på tredjeplass med seks prosent av svarene hos begge kjønn. Deretter følger kritthvitt (seks prosent av kvinnene og fire prosent av mennene). Farger som blått, grønt og lilla er uinteressant.

- Farger har i flere år vært helt borte fra trendbildet. Noen har vært vågale og malt én vegg i én sterk nyanse. Nå er farger faktisk siste skrik, og de skal pryde alle veggene i et rom, sier Owren.

Undersøkelsen fra Finn oppdrag er gjennomført av Norstat blant 1.000 respondenter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.