*Nettavisen* Økonomi.

- Dette kan hjelpe børsene i dag

Oslo Børs Børsen Foto: Roald, Berit (Scanpix)

Tror Oslo Børs vil åpne i pluss onsdag.

30.09.15 08:59

Etter børsoppgang i Asia i natt tror nettmegleren Netfonds Oslo Børs vil åpne i pluss onsdag.

- Vi tror Oslo Børs åpner opp 0,25 prosent i dag, skriver analysesjef Roger Berntsen i en kommentar.

I Asia steg aksjene i Shanghai, Hongkong og Tokyo mellom 1 og 2,7 prosent.

- Kan hjelpe børsene
- De asiatiske investorene sendte aksjemarkedene opp onsdag, da de valgte å kjøpe aksjer etter flere dager med fall. Dette kan hjelpe de europeiske børsene i dag, i alle fall i åpningsminuttene, skriver Berntsen.

- Det har ikke blitt sluppet noen store nyheter det siste døgnet. Senere i uken slippes for øvrig viktige makrotall både fra Kina og USA, noe som vil kunne påvirke finansmarkedene i tiden som kommer, leger analysesjefen til.

I oljemarkedet omsettes nordsjøoljen for 48,1 dollar per fat i morgentimene, ned rundt 0,3 dollar siden i går ettermiddag.

Inflasjons- og jobbtall
På makrosiden er det klart for nye inflasjonstall fra eurosonen. De er ventet å vise en fortsatt lav prisvekst, langt under målet til den europeiske sentralbanken.

- Vi tror inflasjonen faller til -0,1 prosent i september, som følge av ettervirkninger av oljeprisfallet. Et slikt negativt tall kan fyre opp under mer lettelser fra ECB, men vi tror ikke det er noe som kommer med det første, skriver Nordea-analytiker Joachim Bernhardsen i en morgenrapport.

Fra USA er det klart for den private sysselsettingsrapporten fra ADP.

Rapporten, som kan gi en pekepinn på den offisielle arbeidsmarkedsrapporten fredag, er ventet å vise at privat sektor skapte 192.000 nye jobber i september, mot 190.000 måneden før.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag