NA24.no

- Dette kan hjelpe Oslo Børs i dag

Oslo Børs. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Oslo Børs. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)
Tror Wall Street vil løfte Oslo Børs.

Oppgang på USA-børsene vil gi drahjelp til Oslo Børs onsdag, tror nettmegleren Netfonds.

- Vi tror Oslo Børs åpner opp 0,44 prosent i dag, skriver analysesjef Roger Berntsen i en kommentar.

I oljemarkedet har også prisene steget, fra et fortsatt lavt nivå. Nordsjøoljen handles i morgentimene for 47,8 dollar per fat, opp rundt en halv dollar siden i går ettermiddag.

Fokus er i tillegg rettet mot den amerikanske sentralbankens rentemøte, som starter i dag og kan resultere i den første renteøkningen siden 2006.

- De amerikanske børsene steg over en prosent tirsdag kveld, godt hjulpet av energi sektoren. Dette kan hjelpe Oslo Børs i dag, i alle fall i åpningsminuttene. I kveld starter Fed sitt to dagers rentemøte. Selve rentebeslutningen kommer i morgen, og det er naturlig å anta at de fleste investorene vil forholde seg relativt rolig frem til da. Alle de asiatiske børsene endte for øvrig opp onsdag, skriver Berntsen i Netfonds.

Nye inflasjonstall
På dagens makrokalender er det duket for den endelige utgaven av eurosonen inflasjonstall for august.

- I eurosonen er det ventet at kjerneinflasjonen vil stige en tidel til 1,0 prosent år over år. Total inflasjon er ventet stabil på 0,2 prosent. Dermed vil inflasjonen fortsatt være langt under sentralbankens mål. Dette er imidlertid i tråd med sentralbankens forventninger, skriver DNB Markets-analytiker Camilla Viland i en morgenrapport.

I tillegg kommer nye inflasjonstall fra USA for august.

- I USA er inflasjonen nærmere målet og kjerneinflasjonen i august er ventet på 1,9 prosent, kun en tidel under sentralbankens mål. Sentralbanken fokuserer imidlertid mer på PCE-deflatoren som i det siste har ligget betydelig lavere enn inflasjonstallene (kjerne PCE var 1,2 prosent år over år i juli). Inflasjonsbildet bør samlet sett likevel ikke stå i veien for en renteøkning fra Fed, skriver Viland.

Nedsalg i Veidekke
På selskapssiden varslet boligbyggeselskapet OBOS i går ettermiddag at det ville selge mellom seks og syv millioner aksjer i Veidekke gjennom en akselerert bokbygging.

Onsdag morgen opplyses det at OBOS har solgt syv millioner aksjer til en kurs på 93,50 kroner per aksje, totalt 654,5 millioner kroner.

Prisen tilsvarer en rabatt på 4,1 prosent til tirsdagens sluttkurs i Veidekke.

Etter aksjesalget har OBOS en beholdning på 23,77 millioner aksjer i Veidekke, en eierandel på 17,8 prosent.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere