*Nettavisen* Økonomi.

- Dette vil prege Oslo Børs i dag

Fallende råvarepriser vil prege Oslo Børs fra start tirsdag, tror nettmegleren Netfonds.

Fallende råvarepriser vil prege Oslo Børs fra start tirsdag, tror nettmegleren Netfonds. Foto: Linda Nordbø (Nettavisen)

Analysesjef spår rød start på børsen etter råvarefall.

Fallende råvarepriser vil prege Oslo Børs fra start tirsdag, tror nettmegleren Netfonds.

- Vi tror Oslo Børs åpner ned 0,22 prosent i dag, skriver analysesjef Roger Bentsen i en kommentar.

I oljemarkedet omsettes brentoljen for 48,7 dollar per fat, ned rundt 0,4 dollar siden i går ettermiddag.

Oljeprisene tynges av statistikk som viste den svakeste BNP-veksten siden 2009 i Kina, samtidig som Iran har signalisert høyere produksjon og dollaren har styrket seg, skriver Dow Jones Newswires.

- Lavere råvarepriser bidro til aksjefall i Asia i natt. Det er naturlig at dette vil prege Oslo Børs i dag. Når det er sagt, markedets retning kan endre seg utover dagen om det skulle slippes positive Q3-tall fra internasjonale selskaper. Her hjemme starter Q3-rapporteringen for alvor først i morgen, da både Norsk Hydro og Yara slipper sine resultater for 3. kvartal, skriver Berntsen i Netfonds.

Mer enn tredobler resultatet
På selskapssiden har blant annet EMAS Offshore rapportert kvartalstall.

EMAS Offshore kan vise til kraftig bedring i oljeserviceselskapets regnskapsmessige fjerde kvartal.

For kvartalet som endte 31. august fikk selskapet et driftsresultat på 37,3 millioner dollar, opp fra 14,5 millioner dollar i tilsvarende periode i fjor.

Samtidig ble resultatet før skatt mer enn tredoblet, til 40,7 millioner dollar fra 12,9 millioner dollar.

Bedringen forklarer selskapet med bidrag fra produksjonssegmentet, gevinst fra salg av fartøy og en justering av goodwill.

- Ettersom globale bekymringer fortsetter å påvirke olje- og gasstjenesteleverandørene, venter vi at presset på kort sikt vil fortsette. Gruppen vil trolig oppleve en intens priskonkurranse på leieratene og en nedjustert rate på fartøyutnyttelse, sier EMAS Offshore-sjef Adarash Kumar i en kommentar.

EMAS Offshore melder samtidig at det har vunnet en kontrakt til en verdi av 33 millioner dollar for arbeid i Vest-Afrika og i Asia.

I kjølvannet av fallende oljepriser varsles også grep for å kutte kostnader, med mål om en ytterligere reduksjon på 15-20 prosent på fartøykostander og generelle administrative utgifter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.