NA24.no

- Digital-tv vil vokse kraftig

Mediavision forventer at digital-tv tilgangen øker med ni prosent i første kvartal.

Det betyr at rundt 90.000 husholdninger vil gå til anskaffelse av digital-tv i løpet av årets tre første måneder, skriver Mediavision i en pressemelding.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Ferske undersøkelser blant norske forbrukere ligger bak estimatene. Hvis estimatene slår til, vil veksten i første kvartal 2008 bli høyere enn det den var i siste kvartal 2007.

Tall fra Mediavision AB viser at 950.000 husstander i Norge hadde tilgang til digital TV i fjerde kvartal 2007. Det var 51 prosent av husstandene. Nå tror Marie Nilsson i selskapet på en større økning, basert på egne undersøkelser.

- Prognosene er basert på forbrukernes egne innkjøpsplaner. Det er all grunn til å tro at økningen blir stor, sier daglig leder Marie Nilsson i Mediavision AB som har drevet med tilsvarende digital-TV-undersøkelser i Sverige i 11 år. I Norge startet Mediavision AB sine undersøkelser i 2006.

Nilsson tror det er en rekke faktorer som spiller inn i forhold til at veksten er stor – og blir enda større.

- Det digitale bakkenettet i Norge vokser for tiden – og stadig flere områder får tilgang til det digitale bakkenettet som ble åpnet i september i fjor. Satellitt og kabel vokser også når det handler om digital TV. Og markedsføringskampanjene i norske medier er store og tunge. I tillegg får den digitale TV-utviklingen mye redaksjonell plass. Dette er med på å øke folks kjøp av digital TV. Digital TV er i høyeste grad på dagsorden i det norske markedet, sier Marie Nilsson.

Har du medietips? Kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere