*Nettavisen* Økonomi.

- Direkte umoralsk

Foto: Berit Almendingen

Forbrukerminister Karita Bekkemellem langer ut mot eiendomsmeglernes honorarer.

26.10.06 07:59

Les NA24 på mobil

Problemet med dagens eiendomsmeglere er at de priser sin innsats etter verdien på boligene de formidler – ikke etter hva de faktisk gjør, mener forbrukerminister Karita Bekkemellem, melder Dagens Næringsliv.

Se video her

NA24 - din næringslivsavis

Hun sier til avisen at nivået på betalingen eiendomsmeglere krever er urimelig og direkte umoralsk.

– De som har solgt boligen selv, og vet hva de bruker av tid, har selv sett det; nivået på betalingen eiendomsmeglere krever er urimelig og direkte umoralsk. Skal du engasjere en eiendomsmegler, skal du betale for det produktet du får levert. Det er ikke rimelig at eiendomsmegleren skal ha bedre betalt bare fordi verdien på eiendommen din er høy, sier Bekkemellem til avisen.

Forbrukerministeren mener problemet er at meglernes provisjonsbetaling bidrar til å kamuflere hva vi som forbrukere betaler for. Bekkemellem reagerer også på det hun oppfatter som meglerbransjens innsats for å hindre enkeltpersoner som vil selge sin egen bolig.

- Når meglerne også hindrer enkeltpersoner i å annonsere sine boliger på de tre største nettstedene for boligannonsering, er det grunn til å spørre om eiendomsmeglerne beskytter seg selv mot konkurranse fra selvstendige aktører i boligmarkedet, sier Karita Bekkemellem til avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.