*Nettavisen* Økonomi.

- Disse boligene vil øke mest i pris

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)

Meglere tror på boom for rekkehus fremover.

07.12.11 21:28

Rekkehus, vil være mest attraktive og dermed også det segmentet av boligmarkedet hvor prisen vil øke mest framover.

Det kommer fram i en spørreundersøkelse gjort blant meglere tilknyttet Norges Eiendomsmeglerforbund.

Rekkehus i vinden
Av de nærmere 700 eiendomsmeglerne over hele landet som har vært med i spørreundersøkelsen, mener flesteparten at rekkehus kommer til å være i vinden i tiden som kommer.

Svarene kommer fram i Meglerinnsikt, som er en undersøkelse blant medlemmer i Norges Eiendomsmeglerforbund, og som igjen er en del av det felles nordiske samarbeidet Nordic Housing Insight.

Bolighandel1: Selg uten megler

Ut av byen
- Presset på boligmarkedet i sentrale byområder har økt de siste årene som en følge av at det bygges for få leiligheter for barnefamilier i disse områdene. Derfor velger mange å flytte til rekkehus litt utenfor bykjernen. Prisen på leiligheter i sentrum gjør også at man velger å flytte i rekkehus litt utenfor for å få mer for pengene, sier direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund, Finn Tveter.

Undersøkelsen viser at det er en generell optimisme i markedet blant eiendomsmeglere.

Klikk på bildet for å forstørre.

De mener at det kommer til å bli en viss økning i etterspørsel innen alle segmentene, og at den kommer til å bli størst innen delte boliger. En ikke unaturlig følge av dette vil også etter meglernes mening derfor være at prisveksten også vil være størst for rekkehus.

Ulemper med enebolig
-Mange ønsker nok også å flytte inn i et rekkehus på grunn av at man gjerne vil ha noen av fordelen man får ved å bo i enebolig, men ikke alle ulempene det medfører. I tillegg ligger ofte delte boliger i et miljø som tiltrekker seg barnefamilier hvor det er nærhet til barnehager, skoler og andre servicetilbud, sier Tveter.

Flest meglere tror at prisene i boligmarkedet og kjøpsinteressen vil være uendret eller stige litt i de neste tre månedene.

Et mindretall tror at den vil synke litt i tiden som kommer, og da hovedsakelig for eneboliger og leiligheter.

Meglerinnsikt er en undersøkelse blant medlemmer i Norges Eiendomsmeglerforbund, og er en del av det felles nordiske samarbeidet Nordic Housing Insight. Undersøkelsen gir nyttig og viktig informasjon til alle aktører i boligmarkedet og er den eneste undersøkelsen av denne typen som gjøres på tvers av landegrensene.

SELGE BOLIG? Finn billigste megler på MittOppdrag.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.