*Nettavisen* Økonomi.

- DnB Nor er fortsatt favoritten

Konsernsjef Rune Bjerke i DnB Nor DNBNOR bank Foto: Åserud, Lise (Scanpix)

En av USAs største banker har stor tro på Norges største bank.

16.10.09 12:26

Den amerikanske storbanken Citigroup har gått gjennom de nordiske bankene og vurdert hvordan utviklingen vil bli fremover. Gjennomgangen har gjort at de nok en gang lander på Rune Bjerke og DnB Nor som sin soleklare favoritt.

NA24 – din næringslivsavis

– Vi hever vårt kursmål og estimatene for å reflektere utviklingen der bedringen i kvaliteten av eiendeler og marginekspansjon idet rentene beveger seg høyere, skriver Citigroup i en ny analyse.

Det nye kursmålet er satt til 80 kroner per aksje. Det er en bedring fra det tidligere målet på 70 kroner. Analytikerne i Citigroup har en kjøpsanbefaling på aksjen.

Beste valg
– Vi har også redusert anslagene på kostnadene på egenkapital for å gjenspeile lavere risikopremier. DnB Nor er vårt beste nordiske valg og drar nytte av den sterke norske økonomien og tidlig renteøkninger, skriver Citi.

DnB Nor er den eneste av de største nordiske bankene som har fått en kjøpsanbefaling, men analytikerne har justert opp kursmålet for de øvrige bankene. De har en holdanbefaling på Danske Bank, SEB og Swedbank, mens Nordea og Svenska Handelsbanken har fått salgsanbefalinger.

– Mens de økonomiske vilkårene forblir nedtrykte er det tegn på forbedringer med stabilisering av bruttonasjonalprodukt i Sverige og Norge. Låneveksten falt videre i de nordiske landene etter at bedriftenes etterspørsel forblir lav. Banker med begrenset eksponering mot Baltikum har sett at konsensusanslagene blir revidert opp gjennom kvartalet.

Tror på bedring
Meglerhuset trekker frem at det sesongmessig er et tregt kvartal, og på et generelt grunnlag venter de at topplinjen vil falle etter at rentene ligger lavt. På grunn av sesongen pleier kommisjonene å være lave, mens tradinginntektene normaliseres. Fremover venter de at marginekspansjon vil medføre en topplinje vekst når rentene igjen vil stige og låneporteføljene reprises.

Fallet nordiske bruttonasjonalprodukt har medført høyere arbeidsledighet og økende grad med konkurser. De trekker også frem at de lave nominelle rentene har fungert som en støttepute for overbelånte kunder og at det har støttet opp om kvaliteten på eiendelene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag