NA24.no

- DnB Nor hindrer etterforskningen

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Økokrim mener DnB Nor stikker kjepper i hjulene for etterforskningen av innsideskandalen.

Innsideskandalen i DnB Nor slo ned som en bombe da Økokrim gjennomførte razzia i bankens lokaler på Aker Brygge den 23. oktober i fjor. Siden den gang har det skjedd fint lite i saken, og det mener Økokrim er DnB Nors skyld.

NA24 - din næringslivsavis

- DnB Nor har forhindret etterforskningen, sier konstituert førstestatsadvokat Thomas Skjelbred i Økokrim til VG.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Etter at Økokrim forsynte seg med mengder av dokumenter under razziaen, har banken og Økokrim kranglet om bruken av bevismaterialet. DnB Nor har nektet Økokrim innsyn i alle dokumentene, og vant fram med dette synet i tingretten. Saken er anket, og Borgarting lagmannsrett kommer ventelig med et svar denne uken. I mellomtiden har etterforskningen stoppet opp.

LES OGSÅ: Alt om bankrazziaen

- Jeg beklager at vi ikke får etterforsket denne saken så raskt som vi ønsker. Dette har implikasjoner, ikke minst for DnB Nor selv. Enhver siktet har ønske om avklaringer raskt, sier Skjelbred til avisen.

DnB Nor på sin side er klar på at banken ønsker fortgang i etterforskningen, men mener saken om innsyn er prinsipielt viktig.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere