NA24.no

- DnB Nor trenger penger

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
DnB Nor vil ikke nå sine soliditetsmål uten enten å gjøre emisjon eller få hybridkapital, mener Nordea-analytiker.

Norges største bank, DnB Nor, vil ikke nå sine soliditetsmål uten å hente inn ny egenkapital eller få tilgang på hybridkapital, konkluderer Nordeas bankanalytikere Maths Linjedahl og Joakim Ström. Det skriver Finansavisen mandag.

NA24 – din næringslivsavis

DnB Nor har varslet at de satser på å øke kjernekapitalen fra dagens 6,7 prosent til 8 prosent før utgangen av 2010. Banken meldte forrige torsdag under presentasjonen av kvartalsresultatet at de hadde et tap på sine utlån i Danmark på hele 6,7 prosent av utlånsporteføljen.

Kjernekapitalen beregnes i forhold til bankens vektede eiendeler, i henhold til internasjonale regler. Når det er høy risiko øker vektingen, og kjernekapitalen kan falle. De to analytikerne mener imidlertid at banken er godt posisjonert til å ta markedsandeler og hente gode marginer i tiden som kommer, men dette fordrer at de får tilgang til kapital. Enten hybridkapital, som staten vil stille opp med, eller aksjekapital. Det melder Finansavisen.

Og inntil en løsning med hybridkapital er klar mener Nordea at DnB Nor aksjen er verd 35 kroner, med en hold-anbefaling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere