NA24.no

- DNB og de store bankene er sleipe


Informasjonssjef Leif-Kjartan Bjørsvik Skandiabanken er ikke nådig i kritikken av bankens største konkurrenter.
Informasjonssjef Leif-Kjartan Bjørsvik Skandiabanken er ikke nådig i kritikken av bankens største konkurrenter. Foto: Skandiabanken
BN Bank og Skandiabanken skjeller ut sine større konkurrenter.

Oslo (NTB): De to bankutfordrerne hevder at de store aktørene gir folk flest elendige rentevilkår til fordel for noen få gullkunder.

– Jeg synes de store bankene, som DNB, opererer på en sleip måte. De spekulerer i at folk ikke skal ringe og prute, slik at de som ikke gjør det fortsetter å ha for høy rente. Slik tjener de penger, sier kommunikasjonssjef Leif-Kjartan Bjørsvik i Skandiabanken til VG.

Mens de to mindre bankene hevder å tilby «alle den best mulige renten», beskylder de sine større konkurrenter i DNB, Nordea og Danske Bank for bevisst å favorisere i en liten gruppe gullkunder på bekostning av «den store flokken».

– De blir behandlet som kveg. Kvegflokken er blitt de store forretningsbankenes melkekyr – for å finansiere lav rente til «gullkalvene», sier banksjef Gunnar Hovland i BN Bank.

«Helt useriøs kritikk», mener informasjonsdirektør Even Westerveld i DNB.

– DNB er bank for alle, men vi gjør en individuell vurdering ut ifra betjeningsevne, sikkerhet og andre forhold, som gjør at noen får litt bedre rente enn andre. Vi mener det er urettferdig at kunder med trygg økonomi skal subsidiere kunder med større usikkerhet, sier han.

Kommunikasjonssjef Stian Arnesen i Danske Bank «finner det noe vanskelig å ta dette seriøst», og antyder at utspillet er en del av en opportunistisk pressestrategi for å spare penger på markedsføring.

I Nordea legger man ordinære kundevurderinger til grunn når rentenivået fastsettes, ifølge kommunikasjonsrådgiver Synne Ekrem. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere