NA24.no

- Dolka i ryggen av Dorthe

(SCANPIX)
Sist oppdatert:
Forfatter Ingvar Ambjørnsen mener TV 2 ga inntrykk av at han er døende.

- Det var helt forferdelig da TV 2 skapte inntrykk av at jeg ligger for døden i Hamburg, sier Ambjørnsen til Dagbladet.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

I fredagens utgave av Journalisten snakker Ingvar Ambjørnsen om sine erfaringer med norsk presse, og trekker frem TV 2-saken fra senhøsten i fjor.

Dorthe Skappel intervjuet den Hamburg-bosatte forfatteren om hans nye roman. Noen dager senere kom innslaget på God kveld, Norge. Her ble Ambjørnsen-innslaget introdusert med at «Ingvar Ambjørnsen regner med å dø av rusmisbruk».

- Romanen handlet om død, alderdom og kroppens forfall. Det var naturlig i denne settingen å spørre om hva jeg tenker om mitt eget liv. Da svarer jeg selvsagt at hvis du ruser deg i tiår etter tiår, så kan du ikke regne med å bli så forferdelig gammel. Men jeg snakket aldri om meg selv som en døende rusmisbruker, sier Ambjørnsen.

Han fleipet etterpå med journalisten og kameramannen, og fortalte at de ikke måtte gjøre det slik at det ble Ambjørnsen og ikke romanpersonen som sang på siste verset. Forfatteren er overbevist om at TV 2 gjorde sine valg med overlegg.

- Det var en føkk opp - enkelt og greit dårlig gjort, sier han til Dagbladet.

Prosjektleder Bård Eriksen i TV 2 beklager overfor Journalisten at Ingvar Ambjørnsen føler seg støtt over måten intervjuet ble presentert på.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere