*Nettavisen* Økonomi.

- Dollar ikke noe å samle på

Den kjente forvalteren Jim Rogers kommer med klare investeringsråd.

26.07.07 14:44

Forvalteren og forfatteren Jim Rogers, som er mest kjent som en av George Soros investeringspartnere, kom med en advarende pekefinger til investorer under en konferanse torsdag. Han snakket da til kinesiske investorer i Shanghai.

NA24- din næringslivsavis

Han mener det kinesiske aksjemarkedet, som har vært knallsterkt de siste årene, er farlig høyt priset. Men selv om aksjene har steget betydelig, er det fremdeles muligheter innenfor miljøsektoren, vann, togselskaper og selskaper innenfor fornybar energi. Det melder Reuters.

Samtidig gjentok Rogers sitt meget negative syn på dollaren og obligasjoner mens han fremdeles er meget positiv, eller bullish i finansterminologi, på råvarer som olje og aluminium.

Ikke normalt
- Aksjemarkedet har gått gjennom taket de siste tre årene. Det er alltid et farlig signal, sa Rogers som fortsatte:

- Dersom du er ny i aksjemarkedet, vil du kanskje tro at det er slik det alltid er. Men det er ikke slik markedet fungerer, sa Rogers ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Han understreker at han ikke vil anbefale folk å selge aksjer, men få folk til å forstå at markedet de siste årene ikke har vært normale. Dessuten, forteller Rogers, så vil flere kinesiske aksjer kollapse ettersom de er «crazily priced» («sykt priset»).

- Dump dollar
Rogers er klinkende klar på at dollaren ikke er noe å samle på ettersom den amerikanske økonomien står opp til ørene i gjeld. I stedet anbefaler han å kjøpe renminbi, den kinesiske valuta.

- Renminbi vil bli en av de sterkeste valutaene for mange år fremover, mener Rogers.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.