NA24.no

- Drepte på grunn av tegningene

Sist oppdatert:
16-åringen som er arrestert for å ha drept den italienske presten Andrea Santoro, skal ha oppgitt Muhammed-konflikten som motiv.

(NA24): Den katolske presten Andrea Santoro (61) var i ferd med å be i en liten menighet i den tyrkiske byen Trabzon da ha ble skutt og drept søndag.

Den antatte gjerningsmannen, en 16 år gammel tyrkisk skolegutt som ble pågrepet tirsdag, har ifølge tyrkiske medier forklart i avhør at han var inspirert av konflikten rundt Muhammed-tegningene da han avfyrte skuddene. Disse opplysningene er ikke bekreftet av tyrkiske myndigheter.

En talsmann for Vatikanets ambassade i Ankara hevder at studenten ropte «Allahu Akbar» («Gud er stor») da han utførte drapet, melder Reuters.

Gutten ble pågrepet etter at det ble publisert fantomtegninger av gjerningsmannen. 16-åringen skal ha kommet til kirken sammen med en gjeng tenåringer lørdag, dagen før drapet. Ifølge den tyrkiske avisen Hürriyet skal det ha oppstått en kort krangel mellom presten og tenåringene denne dagen.

Drapet har sendt sjokkbølger til Vatikanet og Italia, men pave Benedict uttalte onsdag at han håper drapet kan føre til en dialog og større forståelse mellom muslimer og kristne.

Statsminister Silvio Berlusconi har tidligere understreket at drapet ikke får konsekvenser for Tyrkias muligheter for medlemskap i EU.

Andrea Santoro ble drept av to skudd avfyrt med et sveitsisk-produsert håndvåpen. Ifølge Reuters kommer fllere italienske politiske og religiløse ledere til å delta i begravelsen fredag.


De viktigste nyhetene får du på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere