NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%
(Foto: Scanpix)

- Drillo har ikke hørt et pip

Sist oppdatert:
Nå skal Per Ravn Omdal hjelpe ham.

11 måneder etter at han fikk sparken som landslagssjef for Irak, venter Egil «Drillo» Olsen fortsatt på million-sluttpakken sin.

NA24 - din næringslivsavis

Krever 2,2 millioner
I slutten av april ble saken klaget inn for Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Men hva som nå skjer, vet ikke Drillo-advokat Gunnar Martin Kjenner.

- Vi har ikke hørt et pip. Jeg har sendt flere purringer, sier Kjenner, som klaget saken inn for FIFA i siste halvdel av april i fjor.

Ifølge boken «Bortekamp - Med Drillo i Midtøsten», som er skrevet av Drillo og assistent Otto Ulseth, tjente duoen henholdsvis 40.000 og 20.000 euro i måneden som Irak-trenere. Med dagens eurokurs og fire måneders etterlønninger utgjøret kravene fra de to til sammen 2,2 millioner kroner.

- Jeg har spurt Per Ravn Omdal (tidligere medlem av FIFA-styret, journ. anm.) om han kan purre på saken, og nevne at vi nå trenger en tilbakemelding om hva som skjer, sier Kjenner til NA24 Propaganda.

I midten av oktober skrev NA24 Propaganda om John Carews moderklubb Lørenskog og vanskene med FIFA-systemet. Laget har vel 1,4 millioner kroner utestående hos Lyon etter Carews overgang dit i 2005. Og FIFA har på ingen måte tatt tak i saken.

Les også: Millionstrid om Carew

- Helt forkastelig
- Det er helt forkastelig at vi ikke får noe svar fra FIFA. Så lenge man har lagt opp til en selvdømmeordning, må systemet fungere. Ellers mister det sin verdi, påpeker advokat Gunnar Martin Kjenner.

Boken Drillo og Ulseth ga ut om den korte perioden som landslagstrenere for Irak, ble ikke godt mottatt av fotballforbundet der. I slutten av november ble det varslet søksmål, og særlig reagerte irakerne på at det ble skrevet om spillernes omgang med kvinner og røyk.

- Vi har ikke hørt noe. Det var nok bare en avledningsmanøver, kommenterer Kjenner.

Irak hadde akkurat blitt asiamestere da Drillo tok over. Han ledet landslaget til det krigsherjede landet i tre kamper; 2-3-tap mot Qatar og deretter 7-0-seier over Pakistan og en målløs returkamp mot samme motstander.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere