NA24.no

- Dropp Statoil og Hydro

Sist oppdatert:
Et tysk meglerhus mener at det finnes bedre investeringer enn de norske oljegigantene.

Meglerhuset Dresdner Kleinwort har startet dekningen av Statoil og Norsk Hydro med en Hold-anbefaling på begge aksjene. Kursmålet er på 150 kroner for Statoil og 145 kroner på Norsk Hydro. Dresdner Kleinwort mener at begge selskapene på nåværende tidspunkt er priset slik at BP vil være en bedre investering.

NA24 - din næringslivsavis

- Oljeprisøkningen kombinert med overprestasjoner, begrunner selskapet kort i analysen og mener at Statoil og Norsk Hydro har overprestert sektoren med opp til 130 prosent de siste fem årene med oljeprisoppgang.

Var et godt kjøp
Meglerhuset mener at de to norske oljegigantene var et godt kjøp med stigende oljepriser og da selskapene var lavt priset. Nå skriver derimot meglerhuset at fordelen ved å ha stor eksponering i stabile skatteregimer er i ferd med å utlignes og at selskapene heller ikke lenger har fordelen av å ha høyere grad av at kostnader i forbindelse med investeringer i prosjektene.

Dresdner Kleinwort åpner for at selskapenes investeringer i dyphavet i Mexicogolfen kanskje har vært overpriset. Analysen mener at den historiske rabatten på selskapenes P/E er over og at de derfor anbefaler å bytte fra de norske selskapene til BP.

Går inn for landing
Meglerhuset er også bekymret over konflikten i Iran som kan eskalere. Dersom konflikten intensiveres mellom Iran og USA, kan muligens Statoil og Norsk Hydro måtte trekke seg ut av Iran for å sikre de amerikanske investeringene.

Dresdner Kleinwort er fortsatt positive til oljeprisen i det mellomlangsiktige bildet og at det to norske oljetungvekteren går inn for landing.

Oppsummering:
Anbefaling: Hold
Kursmål: Statoil 150 kroner og Norsk Hydro 145 kroner
Melgerhus: Dresdner Kleinwort
Dato: 6. oktober 2006

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere