*Nettavisen* Økonomi.

- Dropp TVNorge, Ylvis!

Foto: Pål Schaathun

- Ylvis er blitt for store for Bergen og Norge. Nå må de tenke internasjonalt og globalt.

14.10.13 10:59

Det mener rektor ved Markedshøyskolen i Oslo, Trond Blindheim.

Bård og Vegard Ylvisåker opptrer to ganger i uken med sitt eget talkshow på TVNorge, «I kveld med Ylvis». De siste ukene har de kombinert det med å pendle til forskjellige talkshow i USA for å fremføre Youtube-hiten «The Fox».

- Kom dere vekk fra TVNorge. På TVNorge blir hvert program sett av 300 000, mens de har blitt sett over 100 millioner ganger på YouTube. Det gir dem en unik mulighet til å satse utenlands, og den muligheten har de nå, påpeker Blindheim.

PR-eksperten mener Bård og Vegard Ylvisåker har det som skal til for å gjøre suksess.

- Ut fra det jeg har sett så har de alle forutsetninger for å lykkes. De er fantastiske musikere og entertainere, og de har utseende med seg. Det er faktorer som er avgjørende i denne bransjen, sier han.

Artikkelen er levert av Bergensavisen

Suveren suksess
- Vi har ikke fått noen indikasjoner fra Ylvis selv om at de ikke skal fortsette å lage talkshow på TVNorge. Tvert imot. Bård og Vegard elsker det de driver med. Det blir derfor litt lite relevant å kommentere Blindheims fremtidsplaner for dem, sier mediesjef i TVNorge og SBS Discovery, Hanne McBride.

Hun vil ikke kommentere hvilken eller hvor lang kontrakt TVNorge har med Ylvis.

- Vil dere prøve å forlenge kontrakten med dem?

- Vi kommenterer på generelt grunnlag ikke kontraktene med våre samarbeidspartnere, understreker hun.

- Hva betyr Ylvis-suksessen for TVNorge?

- Den er helt suveren for oss. Vi sa for tre år siden at vi skulle bli best på humor i Norge, og det har vi klart. Ylvis er en stor del av det, og vi er utrolig stolte av det de har oppnådd. Nå får de anerkjennelse for talentet sitt også utenfor Norges grenser, sier McBride.

- Verdt gode penger
Natt til torsdag opptrådte brødrene på et av USAs største talkshow «Late night with Jimmy Fallon». Torsdag var de på plass hos Carson Dalys Today Show, og i helgen kunne man lese om bergensbrødrene i verdens største avis - New York Times.

Fana-guttene har tidligere opptrådt på The Ellen DeGeneres Show, og de har stått på scenen iført revekostyme under IHeart Radio Music Festival i Las Vegas.

- Hva er dette verdt?

- Det er helt umulig å anslå hva dette er verdt i kroner og øre, men at de vil tjene gode penger på dette er helt sikkert, påpeker Trond Blindheim.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.