NA24.no

- Du har sparken!

(Reuters)
Sist oppdatert:
Raul Castro vil si opp overtallige offentlig ansatte på Cuba.

Cubas president Raul Castro har i en tale åpnet for liberalisering av landets økonomiske system, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Talen ble holdt under åpningen av landets parlament søndag.

Ifølge nyhetsbyrået sa Castro at styresmaktene vil redusere reguleringene av småbedrifter, si opp unødvendige offentlig ansatte og tillatte mer selvstendig næringsdrift. Rundt 95 prosent av cubanere jobber i dag i det offentlige, og Castro har indikert at så mange som en av fem av disse er overtallige.

Men ifølge AP avviste han samtidig en grunnleggende endring av landets økonomiske system. I stedet vil den økonomiske modellen bli «oppdatert», meldes det.

Rauls bror, Fidel Castro, var ikke til stede da parlamentet ble åpnet.

Mange hadde trodd at Raul Castro ville gjennomført økonomiske reformer da han tok over etter sin bror i 2006, men så langt har lite skjedd. Ett eksempel er imidlertid frisørsalonger, hvor de ansatte har overtatt driften og kan sette egne priser, men betaler leie til staten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere