NA24.no

- Du kan bli med på børsfesten

Foto: Even Landre (NA24)
Sist oppdatert:
Det er ikke for sent å bli med på aksjefesten, mener stjerneforvaltere.

- Det er ingen grunn til å bli skremt av Oslo Børs, sier forvalter Kristian Falnes i Skagenfondene.

NA24 - din næringslivsavis

Han ser gode børsutsikter i tiden som kommer. Oppturen i de globale aksjemarkedene og på Oslo Børs har nå pågått i over fire år – uten noen større korreksjoner underveis.Tror ikke på børskrakk

- Er det grunn til å frykte en større korreksjon i aksjemarkedene til høsten?

- Nei, mener stjerneforvalterne Kristoffer Stensrud og Kristian Falnes.

Ved å levere høy avkastning over mange år, har Skagen-fondene trukket til seg seg milliarder fra fondskundene. Samtidig har flere av forvalterne opparbeidet seg nærmest gurustatus som aksjeplukkere. Mange pressefolk lot seg tirsdag lokke til Shippingklubben i Oslo da investeringsdirektør og forvalter av Skagen Kon-Tiki, Kristoffer Stensrud og forvalter av Skagen Vekst, Kristian Falnes holdt foredrag under tittelen «Børskrakk til høsten?».

Konklusjonen ble: - Vi tror ikke det.

Verdsettes lavt
Forvalteren mener dagens aksjer på Oslo Børs er priset lavt i forhold til den forventede inntjeningen.

- I forhold til forventet inntjening verdsettes aksjene på Oslo Børs lavt. Dagens P/E-nivå gir ingen grunn til å hevde at Oslo Børs er oppspekulert, sier Falnes.

P/E-nivået er aksjekursen delt på et selskaps overskudd etter skatt per aksje. Nivået brukes som et måltall for om en aksje er dyr eller billig.

- Årsaken til den gode utviklingen er den ekstremt gode inntjeningsutviklingen for selskapene på børsen. Samtidig er markedsprisen i selskapene sett i forhold til de bokførte verdiene (P/B), fortsatt på historisk høye nivåer. Kanskje skulle man da tro at det er fare for at lyset slukkes, sier forvalteren, og legger til at de ikke tror det vil skje.

- Vi mener at man må fokusere på selskapenes inntjening, høy P/B kan forsvares med superprofitt, sier Falnes.

Noen faresignaler
Av eventuelle faresignaler sier Falnes at byggeiveren kan ha tatt overhånd i noen sektorer.

- Superprofitt avler optimisme, som igjen avler overinvestering. Både innen shipping og innen store oljeservicedisipliner kan vi se tegn til dette. Men foreløpig er etterspørselen så høy at det kan absorberes, og det er ingen grunn til umiddelbar bekymring, mener Falnes.

Ikke et spill om oljeprisen
Falnes benyttet også anledningen til å snakke om Oslo Børs som oljebørsen.

- Mange nordmenn tror at resultatene på Oslo børs avhenger av oljekursen vår. Det er misforstått. Det blir tull å kun snakke oljepris når man snakker om Oslo børs, sier Falnes.

Forvalteren mener dette kan bevises gjennom tidligere resultater som viser at oljekursen har styrt motsatt vei av den generelle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere