NA24.no

- Du kan ikke dra ungene vekk fra skjermen, så hvorfor ikke delta?

I en sending utfordret Sondre pappa Ronnie til å spise 100 saltstenger på en gang.
I en sending utfordret Sondre pappa Ronnie til å spise 100 saltstenger på en gang. Foto: Privat
Sist oppdatert:
«Sondre og Papz» kupper YouTube.

MAURA (Romerikes Blad): – Velkommen til «Sondre & papz!»

Slik introduseres YouTube-sendingene til Ronnie Mathisen (43) og sønnen Sondre Stubsveen Mathisen (10).

Tull og fjas

For fem uker siden startet de like godt en egen YouTube-kanal. Her filmer far og sønn alt det tullet og fjaset de alltid har gjort, som å spise 100 saltstenger på en gang og kaste kremkaker i ansiktet på hverandre. Det har gått rett hjem hos publikum. Over 600 personer abonnerer allerede på kanalen.

Ideen var det Sondre som hadde.

– Jeg har sett på mange andre youtubere og hadde lyst til å gjøre det samme selv. Og pappa elsker tull og fjas, avslører Sondre overfor Romerikes Blad.

– Ja, jeg er verdens eldste unge, bekrefter Ronnie.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Når det er sending får Sondre gjerne lov til å kaste kremkaker i ansiktet til pappa.


Skrev autografer

Det er ifølge Ronnie veldig lett å lage en egen YouTube-kanal.

– Man bare registrerer seg med en gmail-konto, og alt er gratis.

– Hva er forskjellen på å laste opp enkeltsnutter og å ha en egen kanal?

– Ved å laste opp kun enkeltklipp forsvinner man i mengden. Ved å ha en egen kanal med et konsept er det lettere å få folk til å følge deg, forklarer Ronnie og legger til at duoen også har 3.000 følgere på bildedelingstjenesten Instagram.

Der reklamerer de for sendingene og trekker folk inn i kanalen.

– Og gjennom Instagram har vi en toveis kommunikasjon med fansen. Vi får utrolig mange positive tilbakemeldinger, og da vi var på et youtuber-treff nå i helgen, ville folk faktisk ha autografen til Sondre sier han til Romerikes BladFlere programmer

På kanalen har Sondre og Ronnie fire ulike programmer; MandagsAktivitet, hvor de filmer fra en aktivitet som eksempelvis kino eller nysnøfotball, OnsdagsPlay, hvor de streamer gaming, FredagsUtfordring hvor Ronnie for eksempel utfordrer sønnen til å spise sardiner med tabasco og til slutt LørdagsGjest hvor de utfordrer en gjest til å spise tre bamsemums på tid, noe som ifølge far og sønn er langt vanskeligere enn det høres ut.

– Målet er å ha det gøy. Hvis dette på sikt kan bidra til inntjening ved hjelp av annonseinntekter, er det bare en bonus.

– Jeg har alltid vært den faren som i middagsselskaper har sittet ved barnebordet. Jeg er forferdelig barnslig, innrømmer Ronnie og ler godt når han forteller om fredagsutfordringen hvor han måtte spise tre chili.

– Det røyk regelrett ut av øra mine. Det handler om å by på seg selv.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ronnie Mathisen og Sondre Stubsveen Mathisen har bestandig med seg kameraet for å filme til sendingene på YouTube.


– Leksene kommer først

På søndager sendes «SøndagSnadder» som er en oppsummering av ukas sendinger. Her legges også inn klipp som ikke tidligere er vist.

– Hvor mye tid går med til dette?

– Leksene kommer alltid først, men vi bruker mye tid på kanalen. Nylig redigerte jeg en sending i åtte timer, forteller Ronnie til Romerikes Blad.

– Er det flaut å ha egen kanal med pappa?

– Nei, bare gøy. Han er en drømmepappa. Jeg visste han kom til å bli med, slår Sondre fast.

– Ungene er på skjermen, og da mener jeg pc, iPad, telefon, uansett. Mange foreldre har strenge regler for å beskytte barna mot skjermen ut ifra sitt ståsted. Vårt ståsted er at før i tida så varte Barne-tv fra klokka seks til halv sju. Men tidene forandrer seg. Skyping, gaming og annen interaktivitet er en stor del av barnas hverdag. Det kan sammenlignes med rockens inntog på 60-tallet. Mange foreldre kalte musikken for Satans verk. Beskjeden til ungene var; klipp deg og få deg en jobb. Men så var det de foreldrene som deltok, som lot ungen få spille rock på rommet, som selv ble med på bølgen. Da oppnådde de mer kontroll over egne barn.

– Men blir det ikke for mye stillesitting og for lite sosiale aktiviteter for barn i dag?

– Fra vårt perspektiv – jo! Fra deres perspektiv – usikker. Slik er verden i dag. Jeg har også fokus på fysisk aktivitet og sunne holdninger, men for barna er tingene jeg nevner realiteten, sier Ronnie.

Se ett av innslagene fra Sondre og Papz YouTube-kanal:


Signerte avtale

Sondre & Papz er ikledd dress for anledningen. De er nemlig på vei til Gullsnutten – youtubernes svar på Gullruten.

Neste år kunne de godt tenke seg å stikke av med prisen «årets nykommer». Nylig signerte nannestadsokningene en avtale med youtuber-nettverket Nordic Screens. Selskapet likte godt konseptet far og sønn, og gjennom avtalen får Sondre og Ronnie blant annet rådgivning, tilgang til greenrom, lys og kamerautstyr.

– Det store målet er 10.000 abonnenter sier far og sønn før de stikker til hovedstaden for å «mingle» med likesinnede.

Les flere saker hos Romerikes Blad.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere