NA24.no

Foto: SHANNON STAPLETON (REUTERS)

- Dump dollaren

Sist oppdatert:
Chris Pia har legendestatus på Wall Street. Her er hans syn på oljeprisen, gullprisen og dollaren.

Pia har blitt en traderlegende i en alder av 43 år, etter å ha gjort suksess med fondet Moore Capital. Fondet har spesialisert seg på investeringer i dollar, olje og gull.

Nå har Pia hentet inn 800 millioner dollar til sitt nye fond, som er startet opp med en annen fondsstjerne på Wall Street, Paul Tudor Jones. Til forretningsmagasinet Fortune kommer Pia med sine råd for å tjene penger på dollarinvesteringer, gullinvesteringer og investeringer i olje.

Venter dollarkollaps
Pia venter at dollaren vil falle videre, og venter at den amerikanske valutaen får dobbelt opp med juling. Han spår nemlig ytterligere 10 prosents nedgang mot euroen. Nå ligger euroen på 1,5078 mot dollar, mens den er på 5,5821 mot norske kroner.

Pia peker på at Kina og andre asiatiske eksportører har allerede «makset» sine dollarreserver fra økende eksportsalg og renter fra statsobligasjonen de har kjøpt i dollar. I tillegg til dette vil eksportørene nå diversifisere seg inn i dollar og euro, ettersom de er redde for den amerikanske inflasjonen.

Pia venter at gullprisen vil steg til 1.300 dollar pr. unse, opp fra dagens 1.176,50 dollar. Ifølge Fortune mener Pia at investorene ser gull som en smart utvei fra det overvurderte aksjemarkedet. Andre drivere bak gulloppgangen vil være sentralbanker, som vil redusere dollarbeholdningen på grunn av denne valutaens minskede status som verdensvaluta. Dette er på linje med hva den indiske sentralbanken gjorde tidlig i november.

Ser oppgang for oljen
Pia påpeker at oljeprisen nå stiger med oppgangen i aksjemarkedet, og at lav oljepris ikke lenger anses som et tegn på en sunn økonomi. Wall Street-investtoren venter at oljeprisen vil svinge mellom 70 og 100 dollar pr. fat. Hans råd er at investorene bør kjøpe olje på priser opp mot 100 dollar, og selge så snart oljeprisen når 100 dollarsnivået.

- På 100 dollar øker rigg- og linjebyggingen kraftig. Ny oljeproduksjon kommer til overflaten og prisen vil falle kraftig, mener Pia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere