NA24.no

- Dumt å selge nå

Sist oppdatert:
- Hva? Det hadde jeg aldri fått mine kunder til å gjøre, sier eiendomsmegler.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Laber interesse til tross, 27 meglere prøver å selge bolig midt i påskeferien.

- Hva? Det hadde jeg aldri fått mine kunder til å gjøre. Man kommer aldri til å få solgt noe midt i påskeferien, sier megler og partner Jon Terje Kristiansen ved Aktiv Eiendom Stovner, som selv nyter late dager på Kvitfjell. Han karakteriserer visningshelgen som en av årets slappeste.

NA24 - din næringslivsavis

Ingen av de 300 meglerne i Aktiv-Terra gruppen har prøvd seg på det Kristiansen betegner som et feilslått sjakktrekk, nemlig å selge bolig denne påsken. Andre meglere NA24 har vært i kontakt med ville heller ikke rådet noen til å selge bolig i nordmenns kanskje helligste høytid.

- Ikke særlig strategisk
NA24 har tatt en telefonrunde blant de 27 eiendomsmeglerne som likevel har valgt å selge bolig midt i høytiden. Alle melder om laber interesse. Savera Ashad i DnBNOR Eiendom er en av tre meglere I Oslo som prøver å lokke folket fra strålende vårsol og inn på visning.

Hun skal selge en 2(3)-roms selveier på Grünerløkka og håper på å få mer enn taksten som er på 2,2 millioner kroner for 59 kvadratmeter.

- Vi hadde lite oppmøte I går, men håper på bedre oppslutning I dag. Rent strategisk er det vel ikke særlig smart å selge i påsken, men eieren hadde fått nyss om at naboleilighetene ble solgt I fjor påske, og dermed la jeg opp visningene etter eiers ønske, sier hun.

Ashad tror folk som er på boligjakt like gjerne kan benytte seg av fridagene til å gå på visning som å dra til fjells, og at hun håper å gi folk utenfor Oslo en anledning til å dra på husjakt i storbyen.

- Hørt det er smart
Anita Blomberg har satt av hele påskehelgen når hun gjennom selgboligselv.no forsøker å selge sin leilighet på Torshov.

Hun forklarer det noe uvanlige valget av visningshelg med at hun har hørt at det kan være smart å selge når ikke alle andre prøver det, og refererer til statistikk som sier at kun én av fire drar bort disse april-dagene. Blomberg har valgt å sette prisantydningen 130 000 kroner under taksten på 870 000 kroner for den 56 kvadratmeter store leiligheten. Med på kjøpet får du en fellesgjeld på nesten halvannen million.

Flere meglere forsøker å lokke hyttefolket til visning når de først er på fjellet, deriblant Marianne Skaara Olsen i Garanti. Hennes meglerkontor skal selge 20 andelshytter I Rauland I helgen.

- Vi håper noen tilfeldige vil komme innom. Det er første gang vi selger hytter her i påsken, sier hun til NA24, og karakteriserer oppslutningen så langt som «passe grei».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere