NA24.no

- Egypt er typisk Telenor

Sist oppdatert:
Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas vil investere seks milliarder kroner for egyptisk mobillisens.

Telenor kaster seg på milliardkampen om egyptiske mobilkunder.

- Et typisk Telenor-marked, mener konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.

NA24 - din nye næringslivsavis.

I dag la selskapet frem planene for sitt inntog i Egypt. De bekreftet ryktene om at Telenor er med i første runde i kampen om den tredje egyptiske GSM-lisensen. I samarbeid med selskapet MTC leverer de en såkalt teknisk søknad.

Store planer
Planene for Egypt er store, og Telenor tror det er mye penger å hente blant egyptiske mobilbrukere.

- Vi ser for oss en investering i underkant av 1 milliard dollar for å bygge ut nettverket, konstaterer Baksaas.

Baksaas viser til investeringen i Pakistan, hvor Telenor nå er en av landets største mobiloperatører. Der investerte de rundt en milliard dollar på å bygge ut GSM-nettet. Egypt er mindre i utstrekning, har mer sentralisert befolkning og det er færre egyptere enn pakistanere.

Han forteller at markedet for mobiltjenester i Egypt er stort.

- Det er bare 20 prosent mobilbruk i markedet i dag, men landet har en sterk økonomisk vekst. Det regner vi med smitter over på mobilbruken, sier konsernsjefen.

Sjekk hvordan markedet reagerer på Egypt-planene her.

Viktige vekstmarkeder
Telenor satser stadig med i vekstmarkeder. Drøyt åtte milliarder av omsetningen til selskapet i første kvartal kom fra land som Ukraina, Pakistan, Bangladesh og Malaysia. Jon Fredrik Baksaas tror det er i slike land Telenors vekst vil komme også i fremtiden.

- Det er større vekst i slike markeder, det ser vi også på tallene vi leverte i dag, sier han, selv om også Telenors virksomhet i Norge leverer meget gode tall.

Hvilke andre land de tenker på, vil han ikke si noe om, men han tviler på at andre afrikanske land vil være aktuelle.

- Vi har fått det spørsmålet gjennom årene. For lenge siden prøvde vi oss på Sør-Afrika, uten suksess. Strukturen i Afrika med mange små stater og vanskelige forhold gjør det vanskelig, sier Baksaas, som legger til at det vil utgjøre en kulturell utfordring for konsernet, som fra før er involvert i Norden, Øst-Europa og Asia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere