*Nettavisen* Økonomi.

- Eierne kaster bort Liverpools penger

Foto: AFP/Scanpix

Eierne bruker millioner på eget forbruk. - Skammelig, raser supporterne.

10.06.08 13:51

Nå viser nemlig regnskapet til eierselskapet The Kop Holdings Ltd ikke bare knallrøde tall, men også at utskjelte Tom Hicks og George Gillett dekker personlige utgifter med selskapets penger.

NA24 - din næringslivsavis

Kjempeunderskudd
Underskuddet for The Kop Holdings Ltd for 2006/2007 (frem til 31. juli) kom på hele 333 millioner kroner.

Tom Hicks og George Gillett, som både har havnet på kant med manager Rafael Benitez, klubbledelsen og supporterne, har sendt inn regninger på til sammen 1,53 millioner pund (15,3 millioner kroner) for kostnader rundt oppkjøpet av Liverpool, samt utgifter til reise, opphold, juridiske råd og annet.

Les også: Angrende Liverpool-eier

- Dyrt med jet'er og hoteller
Mens Hicks har levert regninger for 331.000 pund, er kompanjong Gilletts utleggsbunke langt verre - på hele 1,198 millioner pund. Til sammen vel 15,3 millioner kroner. Men drøyt 3,44 millioner kroner ble ikke utbetalt i fjorårets regnskap.

- Privatjet'er og luksushoteller må være dyrt. Dette er skammelig. Ikke bare kaster de bort klubbens tid ved å forsinke et potensielt salg - nå synes det som om de også kaster bort klubbens penger, raser supportertalsmann Jay McKenna.

3,5 milliarder i gjeld
The Kop Holdings Ltd har lånt Liverpool 64 millioner kroner over tre år for å dekke renteutgiftene etter refinansieringen av klubbens gjeld tidligere i år. Laget har 3,5 milliarder i gjeld, og kan ha behov for nok en refinansiering allerede i begynnelsen av 2008, skriver Liverpool Echo.

Les også: Liverpools onkler fra helvete

- Regnskapet viser nok en gang at amerikanerne ikke er villige til å bruke noe av sine egne penger på klubben, sier Jay McKenna i LFC supporters' union group Spirit of Shankly.

LIVERPOOLS AMERIKANSKE EIERE:

- Tom Hicks og George Gillett tok over klubben for ett og et halvt år siden i sterk konkurranse med Dubai International Capital (DIC). Denne arabiske investorgruppen har fortsatt å vise interesse for klubben.

- ifølge Four Four Two var Hicks i fjor høst god for 5,17 milliarder kroner, mens Gilletts verdier ved oppkjøpet ble anslått til 4,74 milliarder.

- Hicks og Gillett kjøpte Liverpool med lånte penger, og refinansierte i slutten av januar med et lån på vel 3,8 milliarder (350 millioner pund).

- den amerikanske eierduoen har belastet Liverpool FC med 105 millioner pund i gjeld etter refinansieringen, mens 245 millioner er lagt inn i regnskapet til Hicks og Gilletts Kop Holdings.

- hovedproblemet til Liverpool er at det trengs milliarder av kroner til å bygge nytt stadion. I tillegg ønsker manager Rafael Benitez å investere i nye spillere. Men eierne har så langt ikke hatt nok penger å spytte inn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag