*Nettavisen* Økonomi.

- Eker vil lage super-elbil av SAAB

Mye omtalte Bård Eker og hans Koenigsegg skal ha planer om å bruke SAAB-fabrikken til å lage super-elbiler.

14.06.09 13:20

Spekulasjonene går høyt i bilbransjen om hvordan den norske industridesigneren Bård Eker og den svenske bilverksted-mannen Christian von Koenigsegg skal kunne ta over SAAB.

NA24 - din næringslivsavis

Finansavisen skrev fredag at Eker og hans partnere skal ha frigjort en halv milliard kroner etter salget av en pengemaskin av et selskap. Les mer her:

Samarbeid med sveitsere
Nå skriver den svenske nettavisen Realtid at de trolig har innsikt i hva Eker og Koenigsegg har for planer. Avisen skriver at deeres plan er å få tak i SAABs fabrikk for å bygge super-elbiler sammen med det sveitsiske selskapet NLV Solar. Koenigsegg har allerede en prototype klar med det sveitsiske selskapet. Den ble lansert på bilmessen i Geneve i mars i år. Les mer her:

Den nye bilen er en fireseter, og karakteriseres som et gjennombrudd i elbilmarkedet, med innbygd egne solceller innebygd i hele karosseriet på bilen. NLV Solar og Koenigsegg-eierne har planer om å skalere opp produksjonen, men jobber nå med ulike prototyper på bilen.

Ribbet fabrikk
Ved å kjøpe SAAB får Eker & Co en ribbet fabrikk med muligheten til statlige låneordninger.

- Man behøver en bilfabrik for å lage serieproduserte biler, og særlig én med statlige garatiordninger, sier en anonym kilde til Realtid.

Fredag uttalte bilekspert og journalist i Bilforlaget, Jon Winding-Sørensen , til NA24 at dagens SAAB-eier GM har tatt med seg det meste av kjernekompetanse og utstyr fra den svenske fabrikken.

GM har tømt Saab for alt og fraktet det over til USA. Saab er egentlig bare et skur, sa han til NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.