*Nettavisen* Økonomi.

- En del investorer frykter nå det verste

Oslo 20150715. Inngangspartiet til Oslo børs i Oslo sentrum. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Spår Oslo Børs rett ned.

Etter kraftige fall på børsene i USA og Asia tror Netfonds Oslo Børs vil åpne rett ned tirsdag.

- Vi tror Oslo Børs åpner ned minus 0,8 prosent i dag, skriver analysesjef Roger Berntsen i en kommentar.

I går ramlet de amerikanske aksjeindeksene opp mot tre prosent, mens Tokyo-børsen stuper fire prosent i Asia. Vedvarende bekymring for effektene av Kinas nedbremsing på verdensøkonomien har vært en tilbakevendende kilde til uro i markedene.

- Frykter nå det verste

- Om forrige uke ble avsluttet med optimisme i aksjemarkedene, var depresjonen tilbake i går, skriver DNB Markets-økonom Kyrre Aamdal i en morgenrapport.

Heller ikke fra oljemarkedet er det drahjelp å få. Prisen på nordsjøolje har trukket ned rundt en halv dollar siden i går ettermiddag, til 47,4 dollar per fat.

- De asiatiske børsene endte kraftig ned tirsdag. Når det er sagt, mesteparten av nedgangen i Asia var et resultat av at de europeiske og amerikanske børsene falt kraftig i gårsdagens handel. En del investorer frykter nå det verste, at verden kan gå inn i en ny finansiell krise slik vi hadde i 1998 eller i 2008. De fleste indeksene har for øvrig vært i korreksjonsmodus en god stund nå, noe som kan være årsaken til investorenes frykt, skriver Berntsen i Netfonds.

Siden årets topp på 661 poeng i april har Oslo Børs ramlet nærmere 14 prosent. Mesteparten av fallet har kommet i den internasjonale børsuroen på sensommeren.

Makro
På makrosiden er det klart for nye inflasjonstall fra Tyskland for september, boligprisindeksen Case-Shiller og forbrukertillitstall fra USA.

- Ifølge Reuters venter analytikerne at tilliten avtok markert i september. Hvis det stemmer blir neppe det tall som trekker markedene opp, skriver Aamdal.

Tilbyr tilbakekjøp
Tanker Investments vil kjøpe tilbake egne aksjer for opptil 20 millioner dollar, tilsvarende rundt 1,6 millioner aksjer, eller 4,1 prosent av aksjekapitalen.

Det opplyser shippingselskapet i en melding mandag ettermiddag.

Tilbudet vil gjennomføres gjennom en bokbygging, som avsluttes 30. september klokken 18, men som kan både forkortes eller forlenges.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag