NA24.no

- En flott måte å protestere på

- Jeg synes det er flott at folk markerer drapet på James Foley på denne måten, sier Hans Geelmuyden (innfelt) til Nettavisen. Foto: Manu Brabo/AP og Kyrre Lien/NTB scanpix
- Jeg synes det er flott at folk markerer drapet på James Foley på denne måten, sier Hans Geelmuyden (innfelt) til Nettavisen. Foto: Manu Brabo/AP og Kyrre Lien/NTB scanpix
Tusenvis av svarte profilbilder på Facebook som sorg-markør over drapet på journalisten James Foley.

- Svarte profilbilder på Facebook er en flott måte å protestere på, sier Hans Geelmuyden, seniorpartner og sjef i PR-byrået Geelmuyden.Kiese, til Nettavisen.

Han sikter da til tusenvis av nordmenn som siden onsdag har valgt å la Facebook-profilbildet sitt være svart, for å markere sorg over drapet på journalisten James Foley.

- Jeg finner ingen grunn til å kritisere dem som bruker denne formen for å markere sin avsky mot det som skjedde, sier han, før han legger til:

- Jeg synes det er vulgært når enkelte hevder at det måtte en amerikaner til for at Facebook gikk i svart. Det dør hundrevis av journalister hvert eneste år, men dette bestialske drapet gikk rett i hjertet på oss. Jeg synes det er flott at folk markerer det, sier Geelmuyden.

Sidsel Wolds Facebook-profil er i sort.

Mange av de svarte profilene tilhører journalister. NRKs Sidsel Wold og TV 2s Fredrik Græsvik, begge med lang fartstid fra blant annet Midtøsten, sørger over tapet av en kollega som falt på post.

Nettavisens redaktør, Gunnar Stavrum, publiserte torsdag blogginnlegget «Derfor gjør vi Facebook svart».

Klokken 19 torsdag kveld var innlegget delt mer enn 4000 ganger på Facebook, samt at 101 personer hadde vært inne og kommentert bloggen hans.


Les bloggen her!

Til informasjon: Dette er den mest delte Gunnar Stavrum-bloggen noensinne.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere