*Nettavisen* Økonomi.

- Én helvetes tabbe

Foto: (Scanpix)

Tidligere statsminister får passet sitt påskrevet.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Fijis midlertidige statsminister Voreqe Bainimarama sparer ikke på kruttet når han skal betegne ansettelsen av Laisenia Qarase som statsminister i etterkant av kuppet i 2000.

NA24 - din næringslivsavis

Bainimarama som både er statsminister og leder for militæret på Fiji kom med denne uttalelsen da han ble spurt om han liker å være Fijis statsminister.

Vel, både ja og nei. Som jeg har sagt før ville jeg ikke ha denne jobben, men militærrådet bestemte at noen skulle komme inn og lede myndighetene. De ville ikke gi ledelsen til en som Qarase, som vi ga ledelsen av landet til i 2000 og 2001 og han forsvant ridende inn i solnedgangen, sier Bainimarama, ifølge Fijilive.

Så på spørsmål om han dermed innrømte at han hadde gjort en feil da de ansatte den tidligere statsministeren forklarte han.

- Spøker du med meg! Vi gjorde en helvetes tabbe da, sier Bainimarama.

Fiji har vært herjet av flere kupp som i de aktuelle tidsrommene har senket landets BNP. I etterkant av kuppet i 2000 falt landets BNP med 2,8 prosent, mens det kun steg med 1 prosent det etterfølgende året. Siden 2001 har landets BNP hatt moderate stigninger ettersom stadig flere turister viser sin besøkelsestid.

Fijis økonomi baserer seg i veldig stor grad på sukker foruten turismen. Fiji er faktisk det landet i verden som får nest mest, etter Mauritius, i sukkersubsidier av EU.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.