*Nettavisen* Økonomi.

- En hype som var over for ti år siden

Foto: (Finn.no)

Interessen for hytter er ekstremt liten.

08.10.12 21:28

For noen år tilbake var hyttemarkedet ekstremt hot, og det bygget over en lav sko over hele landet - og kjøperne sto i kø. Ifølge DN er den tiden nå definitivt over.

Ifølge Norwegian Homes er dagens hyttekjøpere eldre, mer kresene og mindre betalingsvillige. Samtidig er markedet for de dyrere hyttene praktisk talt borte.

De forteller at de la ut hytter på Nesbyen med pisantydning på 2,4 millioner, uten å få respons fra noen. Prisen ble satt ned til 2,1 millioner, noe som førte til rundt et tyvetalls henvendelser.

– Veksten i hyttemarkedet på 1990- og 2000-tallet var en hype. Det har gitt spanske tilstander i flere markeder, der det ikke engang er mulig å få solgt unna det som er bygget. Likevel går det nesten ikke en uke uten at vi får tilbud om å kjøpe tomteområder for hyttebygging fra bønder og grunneiere som ønsker å kaste seg på en hype som var over for ti år siden, sier Odd Henning Hjellegjerde til Dagens Næringsliv.

Ifølge Hellegjerde vil man mange steder slite med å få igjen byggeprisen på hytter, og at de dyrere kremobjektene blir liggende usolgt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.